Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Olomoucká radiologická klinika má nové přístroje. Prošla rekonstrukcí za 56 milionů korun

Nové přístroje pro magnetickou rezonanci, které zobrazí i drobnou strukturu lidských tkání, nebo moderní výpočetní tomografii a rentgenové vyšetření nabízí po více než roční rekonstrukci radiologická klinika Fakultní nemocnice Olomouc. Stavební práce v suterénu monobloku A přišly na 56 milionů korun.

"Radiologie patří v moderním zdravotnictví ke klíčovým oborům, bez nějž se neobejde současná medicína v celém svém širokém spektru od perinatologie až po soudní lékařství. Modernizací a rozšířením přístrojového vybavení naší radiologické kliniky a odpovídající úpravou prostor jsme udělali další krok k zajištění špičkové péče," uvedl ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík.

S pomocí dotací nemocnice do zrekonstruované radiologické kliniky pořídila moderní magnetickou rezonanci, dva CT přístroje a jeden rentgenový přístroj. Ze svých peněz pak koupila nový angiografický přístroj pro pracoviště intervenční radiologie.

Například nový přístroj magnetické rezonance má vyšší intenzitu magnetického pole. Díky tomu zobrazuje i drobnější struktury lidských tkání. U běžných vyšetření pak zkracuje dobu jejich trvání. "Snímky získané pomocí magnetické rezonance poskytují nejlepší rozlišení měkkých tkání ze všech zobrazovacích metod," podotkl mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

FN Olomouc je šestou největší nemocnicí v ČR. Zařízení má pět desítek pracovišť, bezmála 1200 lůžek a 4226 zdravotnických i nezdravotnických zaměstnanců. Ročně je zde hospitalizováno zhruba 55 tisíc pacientů a lékaři provedou 22 tisíc operací.

Fakultní nemocnice v Olomouci otevírá ambulanci pro uprchlíky z Ukrajiny

Fakultní nemocnice Olomouc dnes otevře UA point, ambulanci pro ukrajinské uprchlíky. Lékaři jim poskytnou stejnou zdravotní péči jako českým pacientům. Do Olomouckého kraje už dorazilo několik tisíc uprchlíků z Ukrajiny, jsou mezi nimi hlavně ženy...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky radiologická klinika, rekonstrukce, Fakultní nemocnice, Olomouc, klinika, magnetická rezonance, Fakultní nemocnice Olomouc, tkáň, Roman Havlík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká radiologická klinika má nové přístroje. Prošla rekonstrukcí za 56 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.