Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Před létem roste zájem o očkování proti covidu. Fakultní nemocnice rozšíří provoz svého centra

Kvůli zvýšenému zájmu o očkování proti covidu rozšíří Fakultní nemocnice Olomouc provozní doby svého očkovacího centra. V posledních dnech přichází asi o polovinu více lidí než dřív. V Olomouckém kraji již některou z dávek dostalo přes 915 tisíc lidí.

"Zájem o očkování nyní vzrostl asi o polovinu. V těch dvou dnech, kdy jsme měli očkovací centrum doposud otevřené, už to bylo kapacitně složité zvládat. Provoz centra proto bylo potřeba rozšířit," potvrdil mluvčí Fakultní nemocnice Adam Fritscher.

Například ve čtvrtek přišlo na očkování do Olomouce 154 lidí a ve středu 124. Dříve se počty pohybovaly pod stovkou, v některých dnech však není výjimkou ani 200 zájemců o očkování.

Od příštího týden proto očkovací centrum v prostorách Kliniky pracovního lékařství ve Fakultní nemocnici v Olomouci rozšíří svůj provoz také o úterý. Otevřeno bude v úterý a ve čtvrtek od 7:30 do 15 hodin a ve středu od 13 do 15 hodin.

Očkovací centra v nemocnicích skupiny Agel v Olomouckém kraji se kvůli malému zájmu o očkování v průběhu března postupně uzavřely. Nejprve ve Šternberku, poté v Prostějově a v Přerově.

Za zvýšeným zájmem o očkování v poslední době může být podle některých ohlasů blížící se doba dovolených a obavy lidí, že se bez covidového certifikátu nedostanou do svých oblíbených destinací. 

Postcovidové komplikace stále trápí řadu lidí. Specializují se na ně v Olomouci i Prostějově

Zhruba dvě desítky lidí přicházejí každý den do postcovidových ordinací prostějovské a olomoucké fakultní nemocnice. Specializovaná pracoviště pomáhají pacientům řešit problémy s únavou i dušností. Podle lékařů z prostějovského zdravotnického...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky očkování, koronavirus, covid, zájem, provoz, Olomoucký kraj, nemocnice, očkovací centrum, Fakultní nemocnice Olomouc, Olomouc, Agel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před létem roste zájem o očkování proti covidu. Fakultní nemocnice rozšíří provoz svého centra  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.