Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Zdravotnická škola v Přerově se rozroste o dvě patra. O studium je velký zájem

Vyšší odborná škola zdravotnická v Přerově, která sídlí v budově na náměstí Přerovského povstání, se od nadcházejícího školního roku rozroste o další dvě patra. Do rekonstrukce investovalo město Přerov 4,3 milionu korun, budovu si pronajímá holding Agel.

"Od května do konce července došlo ke kompletní výměně silnoproudé elektroinstalace, jsou tu nová světla, hotová je rovněž výměna podlahových krytin. Obnovou prošlo i sociálních zázemí, které má nové rozvody, obklady a dlažby. Obě patra jsou už i čerstvě vymalovaná," uvedla náměstkyně primátora Hana Mazochová (ANO). V posledním pátém podlaží objektu se nachází aula, která je podle zástupců radnice ještě v původním stavu a škola ji nevyužívá.

Vyšší odborná škola zdravotnická přivítala první žáky v září roku 2021, budovu před jejím otevřením město zrekonstruovalo v první fázi za 24 milionů korun. Objekt tehdy dostal novou fasádu, vyměnila se okna, zateplila střecha, zřízen tu byl i nový bezbariérový vstup do budovy. "Podoba objektu se zcela změnila, neboť z něj byly sejmuty původní boletické panely obsahující azbest," doplnila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Lékaři v nemocnici Jeseník nově provádí nanoartroskopii. Urychlí se tak léčba kloubů

Specialisté v nemocnici AGEL Jeseník nově provádí nanoskopii kloubů v lokální anestezii. Tato metoda se dá využít u pacientů k šetrné a rychlé diagnostice nejen kolenních kloubů.

O studium na škole je velký zájem. K přijímacímu řízení se letos přihlásilo 157 zájemců, do lavic zasedne více než stovka z nich, a to na prezenční a kombinovanou formu studia oboru diplomovaná všeobecná sestra.

Záměr otevřít v Přerově znovu zdravotnickou školu byl jednou z programových priorit přerovské koalice. Vznik školy podpořili memorandem zástupci hejtmanství, přerovského magistrátu, společnosti Agel a olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Škola sídlí v budově z roku 1947, která dříve sloužila v návaznosti na sousední sídlo KSČ jako Dům politické výchovy. Později se nemovitost stala odloučeným pracovištěm Střední zdravotnické školy Hranice, kvůli úsporám se však v roce 2018 škola vrátila do svého hranického působiště. Odchod studentů z města ale nebyl vnímán pozitivně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky zdravotnická škola, budova, rekonstrukce, patra, Agel, Přerov, studium, Hana Mazochová, ANO 2011, Jan Graubner, KSČ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotnická škola v Přerově se rozroste o dvě patra. O studium je velký zájem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.