Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Pacienti v nejtěžším stavu se v Přerově dočkají lepší péče. Nemocnice modernizovala ARO

Pacienti v nejtěžším stavu se v přerovské nemocnici dočkají lepší péče. Zařízení investovalo téměř 18 milionů korun do modernizace svého oddělení ARO. Kromě rozvodů a vzduchotechniky se oddělení dočkalo také nového vybavení, přístrojů a rozšířilo kapacitu.

Na oddělení byly doplněny ventilátory, multifunkční monitory vitálních funkcí i monitory hemodynamiky. K dispozici získali zdravotníci nové vybavení, jako jsou anesteziologické či resuscitační stolky, novou infuzní techniku či nový EKG přístroj. "Zásadní novinkou je také fakt, že máme nově k dispozici celkem šest lůžek, z toho jsou tři lůžka v samostatných boxech, jejichž potřebu nám ukázala zejména pandemie covid-19," uvedl primář oddělení Petr Dušek. Zdravotníci tak mohou pečovat o větší počet pacientů a zároveň jsou zde bezpečnější a lepší podmínky.

Rekonstrukce na oddělení ARO zahrnula také revizi a doplnění rozvodů elektřiny, revizi vzduchotechniky a rozvodů plynu a zesílení stropní konstrukce, výměnu dveří, instalaci bezklíčového ovládání dveří a novou malbu.

Lékaři v nemocnici Jeseník nově provádí nanoartroskopii. Urychlí se tak léčba kloubů

Specialisté v nemocnici AGEL Jeseník nově provádí nanoskopii kloubů v lokální anestezii. Tato metoda se dá využít u pacientů k šetrné a rychlé diagnostice nejen kolenních kloubů.

V přerovské nemocnice nejde o jedinou investici v letošním roce. V dubnu dokončila za téměř 100 milionů korun rekonstrukci šesti operačních sálů. Práce na modernizaci a přestavbě operačních sálů i jejich zázemí včetně pořízení moderních technologií trvaly devět měsíců, projekt byl financován z evropských dotačních programů.

Nemocnici v Přerově má spolu se zdravotnickými zařízeními v Prostějově a Šternberku prostřednictvím společnosti Agel Středomoravská nemocniční v pronájmu od kraje skupina Agel podnikatele Tomáše Chrenka. Členem skupiny je například i nemocnice v Jeseníku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Agel

Štítky ARO, modernizace, nemocnice, Agel, Přerov, rozvod, Tomáš Chrenek, AGEL Středomoravská nemocniční a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti v nejtěžším stavu se v Přerově dočkají lepší péče. Nemocnice modernizovala ARO  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.