Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V nemocnici v Jeseníku pomůže ženám u porodu zvládat bolest a kontrakce bylinné napařování

Nastávajícím maminkám pomůže v jesenické nemocnici zvládat bolest a kontrakce u porodu nová metoda, která spočívá v bylinném napařování porodních cest. Tato technika využívající účinků termoterapie, hydroterapie, fytoterapie a aromaterapie uvolňuje pánevní svaly.

Lékaři v nemocnici Jeseník nově provádí nanoartroskopii. Urychlí se tak léčba kloubů

Specialisté v nemocnici AGEL Jeseník nově provádí nanoskopii kloubů v lokální anestezii. Tato metoda se dá využít u pacientů k šetrné a rychlé diagnostice nejen kolenních kloubů.

Bylinné napařování porodních cest je technika, která pomáhá uvolňovat svaly pánevního dna. Spočívá v celkovém zklidnění, teple, vůni a relaxaci. Napářka zvlhčuje porodní cesty, zlepšuje elasticitu a poddajnost měkkých tkání, a snižuje tak riziko porodního poranění. Některým ženám pomáhá zvládat bolest i kontrakce.

"Směs bylin k tomu určených zalijeme horkou vodou a žena poté sedí na dřevěné stoličce, nahřívá se a relaxuje. Využíváme ji jak před porodem, tak v průběhu porodu, je výborná také pro ženy, které přenáší," vysvětlila porodní asistentka Nemocnice AGEL Jeseník Karin Hannigová.

Vaginální bylinná napářka má ovšem daleko širší využití. "Je to příjemná stoprocentně přírodní procedura. Jde o působení speciálních bylinných směsí na ženské pohlavní orgány, ať už jako příprava na početí či při bolestivé menstruaci, může pomoci ženám s bakteriální infekcí nebo také při léčbě cyst," podotkla Hannigová.

Porodnice v Jeseníku je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Porodní oddělení nabízí budoucím maminkám porodní sály s úplným sociálním zázemím, po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice podporuje kojení a provozuje bezplatnou laktační poradnu. Porodnice ženám nabízí také skupinové cvičení i předporodní kurzy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Agel

Štítky byliny, napařování, porod, bolest, kontrakce, metoda, příroda, porodnice, nemocnice, Jeseník, Agel, Jesenická nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici v Jeseníku pomůže ženám u porodu zvládat bolest a kontrakce bylinné napařování  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.