Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet chřipek klesl v Olomouckém kraji o polovinu. Jeden pacient skončil na intenzivní péči

Na intenzivní péči v některé z nemocnic v Olomouckém kraji skončil jeden pacient se závažným průběhem chřipky. Oznámili to hygienici, žádné další podrobnosti však nesdělili. Počet případů chřipky v celém regionu v uplynulém týdnu klesl o polovinu.

Některé nemocnice v Olomouckém kraji omezily návštěvy. Prudce stoupl především počet chřipek

Některé nemocnice v Olomouckém kraji kvůli rostoucímu počtu respiračních chorob omezily návštěvy na vybraných lůžkových odděleních, aby snížily riziko přenosu na pacienty. V poslední době prudce stoupá především počet chřipek, týdenní nárůst je...

"V porovnání s předešlým týdnem jsme zaznamenali pokles relevantní nemocnosti u onemocnění s klinickým obrazem chřipky o 49,6 procenta. Celková nemocnost v Olomouckém kraji činí 134 případů na 100 tisíc obyvatel. Pokles nemocnosti se týká všech věkových skupin. V aktuální chřipkové sezóně byl hlášený jeden závažný případ chřipky vyžadující intenzivní péči," potvrdila mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Pokud jde o všechna respirační onemocnění, počet případů je v Olomouckém kraji stejný jako v předchozím týdnu. Celková nemocnost je 1281 případů na 100 tisíc obyvatel. Nejvíce případů bylo v okrese Prostějov, nejméně v okrese Šumperk. Nejvyšší nemocnost byla zaznamenána ve věkové skupině do pěti let, nejnižší ve věkové skupině nad 65 let.

"V uplynulém týdnu evidujeme 397 nových případů onemocnění covid, což je o 20 případů méně než v předešlém týdnu. K dnešnímu dni nemáme hlášen žádný hromadný výskyt tohoto onemocnění. Nejvyšší záchyt je evidován v okrese Olomouc, následuje Prostějov, Přerov, Šumperk a Jeseník," dodala v tiskové zprávě Koutná.

Hygienici nadále vyzývají obyvatele, aby byli ohleduplní. "V rámci prevence respiračních onemocnění doporučujeme věnovat pozornost důkladné hygieně rukou, při kašli nebo kýchnutí zakrýt nos i ústa ohnutým loktem nebo kapesníkem, pravidelně větrat, posilňovat imunitu pobytem na čerstvém vzduchu, ale také konzumací ovoce a zeleniny, které jsou zdrojem vitamínů, vyhýbat se místům s větší koncentrací lidí, dodržovat rozestupy. Každý, kdo se necítí dobře, by měl omezit své kontakty a zůstat doma, a tím zabránit případnému šíření nemoci," nabádá mluvčí hygieniků.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky chřipka, covid, hospitalizace, počet, Olomoucký kraj, intenzivní péče, nemoc, Prostějov, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet chřipek klesl v Olomouckém kraji o polovinu. Jeden pacient skončil na intenzivní péči  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.