Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dar pro olomouckou nemocnici. Pomůže dětem s problémy dýchacích cest

Nezisková organizace Crosspoint za spoluúčasti města Olomouc věnovala Dětské klinice olomoucké nemocnice přes 180 tisíc korun. Nemocnice díky tomu pořídila přístroj Simeox, který pomůže dětským pacientům s očistou dýchacích cest.

Nová technologie Simeox je určena pro odhleňování pacientů trpících plicními chorobami. Přístroj generuje vibrační signál, který stimuluje strukturu hlenu tak, aby mohl snáze z těla pryč. Přístroj je snadno ovlasatelný, takže po správném zaškolení by ho mohli používat samotní pacienti nebo jejich blízcí.

„Přístroj využíváme pro nutnou a hlavné úlevnou očistu dýchacích cest nejen u astmatických pacientů hospitalizovaných na naší klinice, ale počítáme s tím, že bychom jej mohli nemocným dětem a jejich rodinám půjčovat domů,“ potvrdil imunolog a pneumolog z olomoucké nemocnice František Kopřiva.

Nezisková organizace Crosspoint Olomouc Dětské klinice olomoucké nemocnice pomáhá už několik let. Klinika tak díky jejich podpoře získala přístroje dohromady za několik milionů korun. „Pomoc dětem nás s manželem, s nímž tuto činnost organizujeme, opravdu naplňuje. Možná i proto, že sami máme tříapůlletou vnučku a byli bychom šťastní, kdyby měla tu nejlepší péči, pokud by to bylo nutné. Jsem přesvědčena, že v pomoci olomoucké Dětské klinice zdaleka nekončíme,“ řekla ředitelka organizace Ester Rážová.

S nemocnicí spolupracuje také na pořádání benefičních akcí, jako jsou koncerty, darování krve či sázení stromů. „Chtěla bych opravdu z celého srdce poděkovat manželům Rážovým a jejich spolupracovníkům za všechnu práci, kterou už pro nás a hlavně pro nemocné děti odvedli. Dar nového přístroje pomůže zejména dětem s cystickou fibrózou a dalšími chronickými plicními chorobami,“ vyjádřila vděk přednostka Dětské kliniky Eva Karásková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky nemocnice, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, Dětská klinika, Crosspoint, Simeox

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dar pro olomouckou nemocnici. Pomůže dětem s problémy dýchacích cest  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.