Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Chirurgická JIP v přerovské nemocnici se dočkala rekonstrukce. Získala nové přístroje i více prostoru

Chirurgická jednotka intenzivní péče v Přerově se po 21 letech dočkala rekonstrukce. Zdravotníci mají teď k dispozici nové modernější vybavení i nové stavební dispozice. Rekonstrukce proběhla ve spolupráci s Olomouckým krajem a vyšla na čtyři miliony korun.

Oddělení získalo například nové vstupní dveře, které jsou nově protipožární a otevíratelné čipem. U všech pokojů byly také rozšířeny vstupy a vznikly tři úplně nové pracovny s kompletně obnoveným vybavením od počítačů až po nábytek. „Kompletně zmodernizované vybavení a prostory vnímáme velmi pozitivně, a to jak pro komfort pacientů, tak také personálu. Nejen, že máme zkrášlené oddělení, ale tato rekonstrukce nám nabídla také i větší prostory pro skladování a přehlednější systém uspořádání pomůcek a materiálu,“ uvedla v tiskové zpávě staniční sestra chirurgické JIP Dagmar Baďurová.

V přerovské nemocnici vznikly také tři nové boxy se třemi lůžky a dva boxy po jednom lůžku. Jejich součástí jsou pracovní vozíky nebo 5 věstavěncýh skříní, které slouží jako mobilní lékárna.

Nově mají lékaři také k dispozici 11 centrálních monitorovacích stanic. Ty sledují vitální funkce pacientů a jsou propojeny s monitorem na pracovně sester, které tak mají pacienty pod neustálou kontrolou. „Tyto monitorovací stanice jsou oproti novým mnohem praktičtější díky jejich mobilitě. Pacienta nově můžeme odpojit od monitoru a odjet s ním na vyšetření pouze s přenosnou částí stanice,“ vysvětlila výhody nového vybavení Baďurová.

„Jsme velmi rádi, že k rekonstrukci došlo, protože jde o významnou změnu jak přístrojového vybavení, tak i prostorových dispozic,“ dodal náměstek pro léčebně preventivní péči přerovské nemocnice Petr Skácel. Podle něj se díky novým úpravám oddělení také rozšířila jeho kapacita a došlo ke zlepšení pracovních podmínek pro personál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice AGEL Přerov

Štítky nemocnice, nemocnice AGEL Přerov, Přerov, JIP, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chirurgická JIP v Přerovské nemocnici se dočkala rekonstrukce. Získala nové přístroje i více prostoru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.