Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Důležitá prevence a poutavý program. Šumperská nemocnice chystá speciální odpoledne otevřených dveří

Speciální program připravuje na úterní odpoledne šumperská nemocnice, která veřejnosti svůj areál a služby představí při Dnu otevřených dveří. Návštěvníci zdravotnického zařízení si budou moct prohlédnout prostory nemocnice, podstoupit různá bezplatná vyšetření i ochutnat občerstvení ze stravovacího provozu a bistra nemocnice.

Nad rámec běžného provozu budou prostory Nemocnice Šumperk v úterý 4. června od 14 do 18 hodin zpřístupněné veřejnosti. Své aktivity bude zdravotnické zařízení prezentovat návštěvníkům areálu při Dnu otevřených dveří, lidé si tak budou moct prohlédnout celou řadu zajímavých míst v nemocničních pavilonech. „Otevřené bude zájemcům například pracoviště magnetické rezonance, ambulantní i lůžkové rehabilitační nebo porodnické oddělení. Své dveře otevře i dětské oddělení, které nabídne mimořádně také představení zdravotních klaunů. Odborníci z plicní ambulance nabídnou spirometrické vyšetření a také lidem poradí, jak se účinně zbavit závislosti na nikotinu,“ popsala část programu Dne otevřených dveří mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke. Výchozím bodem bude v úterý odpoledne přízemí radiodiagnostického pavilonu s označením R, kde si návštěvníci získají další podrobné informace k programu.

Šumperská nemocnice pořídila z Británie variabilní porodnický gauč. Už absolvoval premiéru

Ve druhé polovině dubna dorazil do šumperské nemocnice speciální porodnický gauč, rozměrný balík putoval do zdravotnického zařízení až z Velké Británie. Novinka v porodnici brzy absolvovala úspěšnou premiéru, i s využitím nového vybavení přišel na...

Bezplatné vyšetření či rady poskytnou návštěvníkům i specialistky z nutriční ambulance, které se zaměřují na oblast výživy a zdravotního stylu. S poznáním rozložení a zastoupení tělesného tuku a kosterního svalstva v organismu pomůže také analýzy na přístroji inBody.

Oční specialisté podle Hany Hanke změří zájemcům nitrooční tlak a zaměří se i na další ukazatele, která by mohly signalizovat některá oční onemocnění. Součástí programu bude také vyšetření sluchu u odborníků z oddělení ORL. „Ojedinělá možnost, podstoupit bez nutnosti předchozího objednání EEG vyšetření se nabídne i všem zájemcům se silnými migrénami nebo častou bolestí hlavy,“ doplnila mluvčí.

Program speciálního odpoledne přinese i například možnost prohlídky interiéru moderního sanitního vozu, kontroly znamének odborníky z kožní ambulance či konzultace se zdravotníky z rehabilitačního oddělení. „Pro nejmenší návštěvníky chystá nemocnice i skákací hrad a všem zájemcům nabídne zdarma skvělou točenou zmrzlinu,“ lákají i mladší generaci zástupci šumperského zdravotnického zařízení.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Šumperk

Štítky Zdraví, nemocnice, Nemocnice Šumperk, prohlídka, vyšetření, Den otevřených dveří, prezentace, zdravotnické zařízení, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležitá prevence a poutavý program. Šumperská nemocnice chystá speciální odpoledne otevřených dveří  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.