Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Protonovém centru léčí rakovinu moderně a šetrně

PR článek

Máte rakovinu. Podobnou větu si každý rok v Česku vyslechne až 87 tisíc lidí. Byť je to stále diagnóza obávaná, díky novým možnostem v léčbě už není takovým strašákem jako v minulosti. Důležité je ale přijít k lékaři včas.

Karcinom prostaty

Každoročně si verdikt rakoviny prostaty vyslechne přibližně 8000 mužů. Karcinom prostaty se vyvíjí velice pomalu, takže se dlouhá léta nemusí nijak projevovat. Díky testu PSA je možné onemocnění odhalit již v raných stádiích, a tím zvýšit šance na úspěšnou léčbu.

Pokud vám lékař diagnostikuje rakovinu prostaty, nespěchejte a zvažte různé možnosti léčby. Není nutné se rozhodnout hned. Ptejte se, získávejte informace. Nenechte se odradit pocitem, že svými otázkami lékaře zdržujete a obtěžujete.

Protonové centrum v Praze

Protonové centrum zahájilo svůj klinický provoz v roce 2012. Je moderním zdravotnickým zařízením, které léčí onkologická onemocnění protonovou radioterapií (ozařováním). Dosud se zde léčilo již více jak 12 000 pacientů s různými typy onkologických diagnóz, karcinom prostaty patří mezi ně. Největším benefitem protonového ozáření je možnost přesně ozářit požadovanou oblast. Díky moderní technologii a zkušenostem lékařů Protonového centra se zvyšují šance na celkovou úspěšnost léčby a udržení kvality života pacientů po léčbě.

Protonová léčba karcinomu prostaty

Protonové ozařování je v léčbě karcinomu prostaty velmi účinné. Lékaři Protonového centra dokáží úspěšně vyléčit až 96,5 % pacientů s karcinomem prostaty nízkého rizika. Léčba probíhá ambulantně, bez nutnosti hospitalizace nebo pracovní neschopnosti.

Proč zvolit protonovou léčbu

Úkolem protonové léčby není pouze pacienta vyléčit, ale současně zajistit, aby kvalita jeho života po léčbě neutrpěla. Pacient, který podstoupí protonovou radioterapii karcinomu prostaty, má maximální šanci na vyléčení oproti ostatním léčebným metodám (např. operaci). Současně má velmi nízké riziko návratu nemocií, samozřejmě vždy záleží na stadiu onemocnění. Pokud je onemocnění zachyceno včas, protonová léčba trvá pouhých pět dní, kdy pacient dochází na léčbu ob den.

Ačkoli je protonová léčba velmi bezpečnou a desítky let ověřenou léčebnou metodou, stále se objevují nepravdivá sdělení na její účet. V Protonovém centru proto shrnuli výsledky svých pacientů i těch léčených ve světových protonových centrech. Ty jednoznačně dokládají, že protonová léčba karcinomu prostaty je nejúčinnější léčebnou metodou této diagnózy. Pacientům přináší nejnižší riziko vzniku nežádoucích účinků - inkontinence (úniku moči) a impotence, zejména ve srovnání s operací.

Závěry posledních publikovaných prací v pražském Protonovém centru dokazují, že se močová inkontinence projevila u méně než 1 % nemocných léčených protonovou radioterapií , zatímco po operaci je až 15 % pacientů inkontinentních.

Riziko vzniku impotence je po protonové léčbě nejnižší ze všech dostupných léčebných metod. Většina pacientů po absolvování léčby tak zůstává sexuálně aktivní. Po operaci však, dle České urologické společnosti, 30 – 100 % pacientů trpí erektilní dysfunkcí.

Co všechno PTC léčí?

Špičkových výsledků protonová léčba dosahuje nejen v léčbě karcinomu prostaty, ale i při léčbě dalších nádorových onemocnění. Jedná se o nádory prsu, hlavy a krku, vybrané nádory u dětí, maligní lymfomy, nádory plic, centrální nervové soustavy a vybrané nádory zažívacího traktu.

Kontaktovat Protonové centrum může kdokoli. Není potřeba ani doporučení lékaře. Pro více informací je možné zavolat na telefonní číslo + 420 222 999 000 nebo vyplnit kontaktní formulář na webových stránkách www.ptc.cz. Léčba je plně hrazena zdravotními pojišťovnami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Protonové centrum, rakovina, léčba, prostata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Protonovém centru léčí rakovinu moderně a šetrně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.