Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Olomoucká IVF Clinic má v sobotu den otevřených dveří. První příchozí dostanou poukaz na spermiogram

Den otevřených dveří pro všechny, kdo se zajímají o léčbu neplodnosti, pořádá největší reprodukční klinika na severní Moravě – IVF Clinic. Od 13 do 17 hodin v sobotu, dne 25. listopadu, si mohou lidé prohlédnout všechna zákoutí kliniky a zeptat se na to, co je zajímá. První příchozí dostanou poukaz na spermiogram zdarma. Návštěvníkům budou také k dispozici lékaři pro přibližně patnáctiminutovou bezplatnou konzultaci.

„Lidé se mohou volně a bez závazků podívat, jak to na klinice chodí, a co by je případně čekalo, kdyby se sem přišli léčit. Vše si, obrazně řečeno, osahají a mohou se pak rozhodnout, zda se jim prostředí, lidé a léčebné postupy líbili. Pokud v budoucnu využijí našich služeb, čeká je místo, které už znají. Nepůjdou do neznáma,” říká vedoucí lékař IVF Clinic Štěpán Machač.

Počet neplodných na Olomoucku a potažmo severní Moravě roste. Každý rok tady vyhledá pomoc reprodukčních klinik o 10 % lidí více – meziročně jde o nárůst o 80 párů. Mění se také věková skladba – neplodnost přicházejí řešit čím dál starší páry – 36 let a více.

V Olomouckém kraji páry v loňském roce podstoupily přes 1 600 „pokusů o otěhotnění” – tedy léčebných cyklů. Podle lékařů však část severomoravských párů jezdí řešit neplodnost jinam. Odhadují, že pokud by využily služeb nabízených reprodukčními klinikami v tomto kraji, překročil by počet cyklů 2 000. V celé republice se tento počet ročně pohybuje kolem 24 000 cyklů.

Tisková zpráva

Štítky klinika, lékař, plodnost, Severní Morava, IVF Clinic a.s., Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká IVF Clinic má v sobotu den otevřených dveří. První příchozí dostanou poukaz na spermiogram  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.