Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Deset nových přístrojů zajistí bezpečný spánek novorozenců v Nemocnici Šternberk

Životně důležité přístroje pro sledování dechu čerstvě narozených dětí získalo dětské oddělení Nemocnice Šternberk, která patří do skupiny AGEL. Celkem deset nových monitorů dechu Babysense v celkové hodnotě téměř 30 tisíc korun předala zástupcům oddělení Nadace Křižovatka.

„Monitory dechu potřebujeme každý den ať už pro nově narozená miminka, nebo pro naše nejmenší pacienty. Velký zájem je o zapůjčení monitorů dechu také ze strany maminek odcházejících z porodnice domů. Díky Nadaci Křižovatka a sponzorům, kteří na zakoupení monitorů dechu přispěli, jim můžeme vyjít vstříc a monitory zapůjčit,“ uvedla primářka dětského oddělení Nemocnice Šternberk MUDr. Renáta Klosová.

V České republice umírá na syndrom náhlého úmrtí (SIDS) každým rokem okolo deseti dětí. Jedna z uváděných příčin tohoto syndromu může být drobná změna v mozku dítěte, která vede k problémům s dýcháním či krevním oběhem. Pokud se k takovéto anomálii přidá některý z rizikových faktorů, může dojít k úmrtí dítěte.

Monitory dechu pro Nemocnici zajistila Nadace Křižovatka z prostředků poskytnutých společností Kovovýroba ZZ, Třídič, Eurointermetall, AL INVEST Břidličná a Tiskárna. Budík. Grafika. „Oslovujeme firmy a společnosti, které jsou regionálně blízké obdarovávané nemocnici nebo je s nemocnicí pojí osobní příběh z jejich vlastního rodičovství a setkání se SIDS. Společně se nám daří zajišťovat postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v nemocnicích téměř v celé ČR,“ popsala Štěpánka Pokorníková, ředitelka Nadace Křižovatka.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, šternberk, přístroj, novorozenec, Nemocnice Šternberk, Agel, Česko, EUROINTERMETALL, AL Invest Břidličná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset nových přístrojů zajistí bezpečný spánek novorozenců v Nemocnici Šternberk  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.