Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tenisky jako aktuální módní trend

PR článek

V současné době již tenisky dávno překonaly stadium, kdy byly považovány za obuv, kterou jsme si nasazovali pouze na sport, případně procházky nebo krátké pochůzky. Jestli něčím tenisky po většinu doby, co je tento typ bot na světě, nebyly, jedná se o společenské boty. I tato zdánlivá samozřejmost se ale mění a použití tenisek je dnes mnohem širší. Současná móda vidí v teniskách typ obuvi s širokým využitím, se kterým můžete směle vyrazit třeba do divadla. Čím jsou tenisky pro současnou módu?

Vznik a historie tenisek

První tenisky, tedy lehké boty s gumovou podrážkou a plátěným vrškem (dnes vnímáme pojem tenisky samozřejmě šířeji a zahrnuje boty vyrobené z celé řady jiných materiálů), se objevily kolem roku 1860 v Anglii, o něco málo později potom ve Spojených státech. Svým prvotním určením to byly boty na pláž, rychle se ale začaly prosazovat i při sportu, třeba při tenise (jeho název najdeme ale jen v českém slovu pro tenisky, anglický výraz je sneakers, případně trainers).

V prvních desetiletích si mohli tenisky dovolit jen movitější lidé, posléze se staly botami širokých vrstev obyvatel. Zajímavostí je, že u nás se objevily tenisky ve větších počtech až po roce 1945. Proudily sem spolu s další americkou humanitární pomocí.

Vnímání tenisek v dnešní době

Stačí se podívat na některý z elektronických katalogů, např. Flexdog, a člověk hned vidí, že nepřeberné množství typů a modelů různých výrobců znamená, že tenisky se používají mnohem častěji než jen při sportu.

Některé modelové řady jako jsou Adidas boty NMD jsou natolik široké, že samotné pokryjí pestrou škálu použití. Obecně lze říct, že kromě několika málo speciálních příležitostí si je lze vzít prakticky kamkoliv. Ke fraku se asi hodit nebudou, ale s běžným pánským oblekem je již využít lze. Stejně tak s dámskými šaty mohou tenisky vytvářet zajímavé, líbivé a elegantní kombinace.

Tenisky se dnes nosí k běžným městským outfitům v podobě jeansů, triček a košil, stejně jako k sukním a letním šatům. Podle barevnosti oblečení je pak možné volit buď decentní a elegantní barvy, především bílou nebo černou, případně křiklavé a pastelové barvy. K sehnání jsou ale i mnohé jiné vzory, třeba květinové. Máte-li tak vztah k hnutí hippies, bude vaše volba jasná. U sportovních outfitů není co řešit, tam je použití tenisek naprosto přirozené.

Při výběru se ale nezaměřujte jen na design, tenisky vám musí především dobře sedět. Věnujte čas zkoušení, nebojte se vyměnit ani boty z e-shopů, pokud vám nebudou dobře sedět. Elektronické obchody s tím počítají a jsou na to zařízené. Bota nesmí být ani moc volná ani moc těsná, měla by mít měkký došlap, dobře odvádět pot apod.

Stejně tak je třeba se o tenisky dobře starat. Z obecných rad je možná ta nejdůležitější ta, že tenisky nejsou určeny k praní v pračce. Mohlo by dojít k jejich poškození, mohly by přestat držet tvar apod.

Ohodnoť článek

Štítky tenisky, obuv, sport, trend, oblečení, móda, USA, Anglie, Adidas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Tenisky jako aktuální módní trend  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.