Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Několik tipů jak vybrat správnou košili pro jakoukoliv příležitost

PR článek

Košile by měla být základním kouskem v šatníku každého muže. Při pořizování košile je třeba zaměřit se na výběr správného střihu a velikosti, ale také toho pro jakou příležitost je košile určena.

Jak vybrat padnoucí střih podle stavby těla?

Při výběru střihu košile je třeba upřímně zhodnotit pro jaký typ postavy je košile určena. Pánská košile by měla být vždy perfektně padnoucím kouskem oděvu. Pro štíhlou až normální postavu je vhodná slim košile. Tento moderní střih košile zdůrazní mužovu postavu díky projmutí na správných místech. Velmi štíhlý muž pak může sáhnout po extra slim střihu. Slim střih není moc vhodný pro muže s neatletickým typem postavy. Takový muž by měl sáhnout spíše po klasickém střihu košile. Klasická košile tolik nezdůrazní nežádoucí partie, naopak nabízí více prostoru pro jejich zamaskování. Jedná se o střih, kdy je košile v podstatě v celé své délce stejně široká, což u slim střihů neplatí.

Jaká jsou kritéria pro výběr správné velikosti?

Správnou velikost košile volíme podle délky rukávu a obvodu krku. Díky těmto dvěma kritériím budeme v košili nejen dobře vypadat, ale také se v ní dobře cítit. Pánské košile s dlouhým rukávem jsou nadčasovým módním kouskem. Správná délka rukávu u košile je v případě, že manžeta končí těsně u kloubu palce v případě, že je paže volně spuštěna podél těla. V případě, že je košile doplněna také sakem, rukáv košile by měl lehce přesahovat délku rukávu saka. Druhé kritérium pro správný výběr velikosti košile je důležité nejen pro estetickou stránku, ale také pro pohodlí toho, kdo košili nosí. Příliš upnutý, ani příliš volný límec košile jednak nevypadá dobře a jednak může ubrat na komfortu. Pro výběr správného límce je důležitý obvod krku. Obvod krku se měří na úrovni ohryzku. Ideálně padnoucí košile je ta, kdy je mezi límcem a krkem místo akorát na jeden prst. Za mužem v dobře padnoucí košili se jistě otočí nejedna dáma.

Pro jakou příležitost košili vybíráme?

Důležitou roli hraje také to, pro jakou příležitost je košile určena. Košile lze rozdělit do dvou základních skupin, a to na formální a neformální. Na https://modivo.cz/m/panske.html nalezneme košile vhodné pro každou příležitost. Pro významnou společenskou událost nebo pro různá obchodní jednání je vhodné sáhnout po formální košili. Ideální formální košile by měla být jednobarevná. Ve většině případů je doplněna také kravatou. Pro méně významné události, jako je například běžný pracovní den v kanceláři, lze sáhnou po košili s jemným vzorem. V takových případech většinou není třeba košili doplnit kravatou. Neformální košile jsou pak určeny pro náš volný čas. Díky tomu se zde nabízí mnohem více prostoru pro extravaganci. Není třeba se bát sáhnout například po výraznějších vzorech. U košile pro neformální příležitosti ani nevadí, když je límec trochu volnější, jelikož se první knoflík u krku nechává mnohdy rozepnutý. V teplejších dnech lze rovněž volit košili s krátkým rukávem. Avšak krátký rukáv není nikdy žádoucí v případě košile určené pro formální události. Při výběru košile je tedy třeba dbát a tři základní kritéria, správná velikost, střih a příležitost, pro kterou je košile určena. Pokud se budeme těchto kritérií držet, výsledek bude vždy stát za to.

Ohodnoť článek

Štítky košile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik tipů jak vybrat správnou košili pro jakoukoliv příležitost  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.