Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Pondělí 27. května 2024  |  Svátek má Valdemar
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Airsoft – jaké vybavení budete potřebovat?

PR článek

Airsoftové střílečky jsou skvělou volbou, jak trávit volný čas. Poskytují nám spoustu pozitivních a nezapomenutelných emocí a navíc si při nich můžete dát docela dobře do těla. Airsoftová hra je nejen skvělou zábavou, ale je to také dobrá porce důležité fyzické aktivity. Abyste se do ní však mohli zapojit, je potřeba se pořádně připravit a vybavit se pár nezbytnými doplňky.

Základní výbava a příslušenství

Airsoft je střelecký sport, ve kterém se využívají velmi realisticky vypadající repliky zbraní.  Je to základní vybavení, které budete potřebovat, pokud se chcete zapojit do hry. Přestože je často obtížné rozeznat repliku od skutečné střelné zbraně, její použití je zcela bezpečné a nevyžaduje žádná povolení.Takovou repliku si může pořídit každý a na výběr máme různé modely, které jsou samozřejmě vyráběny podle vzoru skutečných zbraní. Můžete si vybrat z brokovnic, revolverů, pušek nebo pistolí, ale nejoblíbenější volbou pro hru jsou elektrické útočné pušky. Jedná se o univerzální airsoftové zbraně, které se dobře osvědčí v různých typech her a navíc se celkem snadno používají, proto jsou doporučovány i začínajícím hráčům airsoftu. Na bojišti můžete nejčastěji vidět dva nejoblíbenější modely: repliky sovětského Kalašnikova a americké M4, ale samozřejmě nechybí ani repliky jiných pušek – od různých výrobců. Pokud se rozhodnete pro koupi elektrického modelu, určitě se vám bude hodit kvalitní baterie a nabíječka.

V airsoftu se střílí 6mm kuličkami, které mohou být plastové nebo biologicky rozložitelné. Vzhledem k tomu, že se mnoho her pořádá venku, obvykle v lese, doporučujeme zvolit ten druhý typ střeliva. Dalším velmi důležitým prvkem airsoftové výbavy jsou ochranné brýle. Oči jsou tak citlivým orgánem, že vyžadují ochranu i při tak bezpečném sportu, jako je airsoft. Kuličky jsou malé a lehké, ale mohou dosahovat vysoké rychlosti, proto je používání speciálních brýlí povinné a je zahrnuto v pravidlech každé střílečky.

Co ještě by se vám mohl hodit?

Uvedli jsme základní a nejdůležitější airsoftovou výbavu, se kterou se můžete okamžitě zúčastnit jakékoliv hry. Teoreticky nic víc nepotřebujete, ale v praxi pravděpodobně budete potřebovat i pár dalších doplňků. Typická uniforma nebo taktická souprava skládající se z trička / mikiny / bundy a kalhot vám umožní lépe splynout s terénem a jsou také navrženy tak, abyste mohli podávat nejlepší výkony při různých aktivitách. Jsou vzdušné a velmi funkční. Za zmínku stojí také chrániče kolen a helma. Chrániče jsou velmi užitečné během soubojů, kdy si občas musíte kleknout nebo se i trochu plazit. Helma je naopak velmi dobrým doplňkem vojenského stylu. Veškeré povinné i volitelné airsoftové vybavení a příslušenství je nejlepší nakupovat ve specializovaných prodejnách, jako je Gunfire.com. Tam najdete největší výběr a nejlepší ceny. Veškeré vybavení, které potřebujete, si také můžete rovnou zakoupit a můžete své vybavení doplnit příslušenstvím, které bude kompatibilní.

Ohodnoť článek

Štítky zbraň, příslušenství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Airsoft – jaké vybavení budete potřebovat?  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.