Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

5 tipů, jak si užít dovolenou s přáteli u moře

PR článek

Rozhodli jste spolu se svými přáteli, že si chcete příští společnou dovolenou užít někde u moře? Máte řadu možností, jak ji prožít aktivně a netradičně a nemusíte čekat ani do příštího léta. Například Chorvatsko či jiné přímořské evropské země nabízejí jedinečné možnosti dovolené u moře také během podzimu.

1. Objevujete moře na vlastní lodi

Utužte své přátelství a zažijte dobrodružství na lodi. Společná dovolená přímo na moři vám umožní být více flexibilní a nevázat se na jedno místo. Užijte si jedinečnou párty na lodi při západu slunce a nebo objevte historická městečka a jedinečnou gastronomii daného místa díky pobytu v marínách.

Zdroj: Pixabay.com

Pro větší skupinky je na pronájem vhodný především katamarán, který má dva trupy a díky tomu více prostoru nejen v podpalubí, ale také na samotné palubě. Můžete se tu klidně opalovat se skleničkou v ruce, nebo si hrát společenské hry. Podmínkou ale je, aby měl alespoň jeden ze skupiny kapitánské zkoušky. Pokud tomu ale tak není, nic není ztraceno. Můžete si připlatit a loď si pronajmout také s kapitánem.

2. Pronajměte si vilu

Pokud si chcete dovolenou s přáteli užít  v luxusním stylu, nemusíte se striktně držet ověřených turistických resortů, které, bohužel, už dávno ztratily svůj genius loci. Užijte si pohodu a klid díky tomu, že si pronajmete rovnou celou vilu někde mimo hlavních turistických tras. Pomůžou vám s tím různé online ubytovací portály.

Zdroj: Unsplash.com

Pokud vám to nevadí, daná nemovitost nemusí být ani přímo u moře. V tomto případě je ale dobré, pokud má pronajímaná nemovitost alespoň bazén. Pokud máte auto, k moři se snadno dopravíte, případně si zjistěte, zda tu jezdí nějaké místní spoje veřejné dopravy, které vás na pláž dopraví.

3. Jeďte do kempu

Řada lidí má vůči kempování a kempům předsudky. Pro partu přátel je to ale ideální způsob, jak strávit dovolenou u moře. Řada zahraničních kempů, také těch u moře, bývá velmi kvalitních, čistých, s veškerou potřebnou infrastrukturou a sociálními zařízeními. Nechybějí restaurace, bary či různé atrakce pro děti i dospělé. Vše o vybraných kempech většinou zjistíte z jednotlivých hodnocení a recenzí z Google Maps a samy si tak uděláte představu o tom, jestli vám bude daná lokalita vyhovovat.

zdroj: Pixabay.com

Výhodou přímořských kempů je, že často mají mnohem příjemnější přístup k moři než samotné hotely. Při výběru kempu vždy pořádně prostudujte mapu a zjistěte si, zda je mezi kempem a pláží silnice, nebo je přístup na pláž rovnou z kempu.

Výhodou větších kempů je, že si tu často můžete pronajmout také mobilhomy, velký zařízený stan nebo vybavený karavan. Nemusíte si s tak s sebou vozit žádné kempingové vybavení.

4. Užijte si roadtrip kolem pobřeží

Pokud vám nevadí každý den se balit, jezdit sem tam, můžete se vydat na roadtrip v autě. Na to je skvělé blížící se podzimní období. V té době totiž bývají různá ubytování, kempy i atrakce dostupnější a levnější. Můžete například projet chorvatské pobřeží křížem krážem a poznat tak rozličné oblasti této krásné země, které byste jako běžný turista neviděli.

5. Objevte pohodovou cykloturistiku

Přímořské oblasti můžete také objevovat ze sedla vašeho kola. Právě začátek či konec sezóny a začínající podzim jsou na to v některých oblastech ideální. Už není tak velké teplo a všude je větší klid. Při takové cestě je důležité nastudovat si dopředu místní cyklotrasy, ubytování a počasí té dané oblasti na období, ve kterém se tam chcete vydat.

Zdroj: Unsplash.com

Skvělé je například poznávat na kole chorvatskou Istrii, francouzskou Bretaň či Azurové pobřeží, ale třeba také ostrovy, jako je Korsika či Sardinie. Spoustu cyklistických tras kolem pobřeží najdete také v severní Itálii. Takováto cesta si sice vyžaduje detailnější plánování, ale při větším počtu lidí se určitě vyplatí. Vaši přátelé vám budou děkovat za nezapomenutelnou dovolenou.



 

Ohodnoť článek

Štítky moře, pláž, Chorvatsko, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

5 tipů, jak si užít dovolenou s přáteli u moře  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.