Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak se oblékat na podzim, aby vám bylo příjemně

PR článek

Podzimní móda je pro mnoho žen velmi nudná a neoriginální. Vše je takové objemné a nevkusné… Ale tak to být nemusí. Stačí znát pár pravidel a uvidíte, že vám bude nejen teplo, ale navíc vám to bude slušet.

Vsaďte na přírodní materiály

Přírodní materiály jsou zárukou spokojenosti. Nádherně vás zahřejí, dlouho vydrží jako nové, a ještě vypadají luxusně. Obvykle jsou o něco dražší než umělé materiály, ale věřte, že se vám jejich nákup z dlouhodobého hlediska 100% vyplatí.

Pokud nechcete, nemusíte nosit objemné bundy a svetry, ale klidně tenčí kousky, které i tak zahřejí. To je velká výhoda, protože ne každému se líbí (a sluší) oversized oblečení. V mnoha případech vypadá člověk lépe, když mu vše hezky sedí a v rámci mezí obepíná postavu. Navíc je někdy těžké pod kabát nasoukat opravdu tlustý svetr, což znamená, že si kabát příliš neužijete, jelikož ani nezvednete ruce.

Mezi top materiály řadíme kašmír, vlnu, mohér, alpaku a merino vlnu. Nádherně hřejí, jsou prodyšné, odolné a některé i hypoalergenní. S dobrou péčí vám vydrží desítky let.

TIP: Nenechte se nachytat a vybírejte kousky s vysokým procentem vlny. Někteří výrobci přidají 5 % a snaží se tím ošálit zákazníky. Vždy by mělo být ve složení minimálně 10 % a to je stále málo… Vyšší desítky procent už jsou mnohem lepší.

Zpět do minulosti

Možná, že měli rodiče pravdu, když vás v zimním období oblékali do nátělníku a punčoch... Vrstvení je taktika, která se vyplácí a nikdy nezklame. Více vrstev zajišťuje lepší tepelný zážitek, protože se mezi jednotlivými vrstvami zahřívá vzduch. Aktuálně bývá odpoledne teplo, takže vám stačí sundat jednu vrstvu a bude vám stále příjemně.

Tato taktika se hodí, pokud se vám nechce investovat do materiálů zmíněných nahoře. Můžete si poradit samozřejmě i bez nich, a to právě pomocí tenkých vrstev. Může to být například delší nátělník nebo body, oba kousky zahřejí torzo a zakryjí ledviny. Doporučujeme volit rolákovou variantu, aby vám netáhlo na citlivý krk.

S punčochami unosíte tenké kalhoty, šaty a sukně

Chvilku ještě zůstaneme u vrstvení. Se smutkem v duši ukládáte oblíbené vzdušné kalhoty do temného kouta skříně a víte, že se s nimi shledáte až za půl roku? Existuje jednoduché řešení. A to punčochy. Existují tenké i tlusté hřejivé. Stačí se zamyslet, jak moc potřebujete zahřát nebo jaká varianta se vám více líbí. Řiďte se označením DEN-čím větší číslo, tím méně průhledné a silné. Doporučujeme volit nad 50 DEN, více hřejí a jsou odolnější.

Na výběr máte ze samodržících variant, které drží pomocí pásku na stehnech nebo klasických do pasu. Veškeré varianty punčoch, včetně těch teplých, najdete na Astratex.cz. Samodržící punčochy jsou vhodnou variantou, když se nechcete neustále svlékat na toaletě nebo když se potíte v oblasti rozkroku. Na druhou stranu vám pasové punčocháče pěkně vytvarují postavu a lehce stáhnou bříško.

Oblékejte si tenké kalhoty, šaty a sukně klidně každý den, není problém. Stačí pod nimi mít další vrstvu a uvidíte, jak vám bude příjemně. A také budete mít radost, že své oblíbené kousky unosíte přes celý rok. Přitom stačí tak málo…

Pohodlí je základ

Když je člověku teplo, mnohem lépe se mu vymýšlí nové outfity, protože má motivaci. Nemusíte se celý den potit v tlustém svetru z umělých vláken a být nespokojená. Stačí zvolit jakýkoliv druh vlny-odvádí pot, nazapáchá a neskutečně vás zahřeje. Buďte při výběru oblečení přísné a nenechte se nachytat. Případně se zaměřte na vrstvení a jako v dětství noste spodní vrstvy.

Štítky oblečení, punčocha, podzim, materiál, svetr, teplo, přírodní materiál, Astratex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se oblékat na podzim, aby vám bylo příjemně  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.