Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

ZÁPISKY KONZERVATIVNÍHO VOLIČE: Říká se, že o hokejové hale už je rozhodnuto, píše Richard Benýšek

Richard Benýšek je významný podnikatel, mecenáš a vlivný člen olomoucké ODS, který v primárkách těsně nespěl v boji o první místo na kandidátce ODS pro loňské komunální volby. V Hanácké Drbně publikuje své zápisky, dnes jde o poznámky k pondělnímu jednání městského zastupitelstva, které bude rozhodovat o plánované multifunkční hokejové hale na Velkomoravské. Benýšek v minulosti řídil reorganizaci pražské 02 arény.

Zápisky konzervativního voliče do věrného notesu,  aby nám nezapadlo.

Tak s velkým zájmem sleduji,  jak dopadne pondělní zastupitelstvo na téma hala Velkomoravská.

Advokáti doporučili, ať nabídku z důvodu značných ekonomických a právních rizik město vezme jen na vědomí. Rada města to takto předložila na finanční výbor (zákonný výbor zastupitelstva), kde všichni členové napříč politickým spektrem byli unisono pro vzetí na vědomí. No a teď je zastupitelstvo.

Ovšem agentura JPP ( jedna paní povídala) říká, že už je rozhodnuto. Jelikož v městské koalici o Velkomoravské není na rozhodnutí většina, tak se ANO domluvilo s částí opozice, někdo z ní se zvedne a navrhne, ať se zrovna hlasuje. Rizika, nerizika. Dokonce se i ví, kdo ten protinávrh podá (znalci dotyčné osoby ale říkají, že na to je docela posera, že si místo sebe někoho nastrčí).

Na pondělí jsem se přihlásil k tomu bodu do rozpravy na zastupitelstvu. Tak nějak mám pocit, že jako člověk, který skutečnou multifunkční halu řídil a zodpovídal celým svým majetkem, o problematice něco vím.

A ledacos se najednou děje. Už je měněn program - prý přijede expert, netuším kdo (zázrak, ví se to dopředu, že se odhlasuje změna programu), hala bude místo odpoledne projednávána dopoledne a máme si přijít hned ráno pro pokyny.

A zatím mi nikdo nevysvětlil, proč se všem občanům tají, že přestavba plecharény má dávno stavební povolení, a jak se přišlo na ty fantasmagorické peníze na její přestavbu.

To nevymyslíš.

ZÁPISKY KONZERVATIVNÍHO VOLIČE: V Německu selský trh funguje a nikdo nemá problém, píše Richard Benýšek

Richard Benýšek je významný podnikatel, mecenáš a vlivný člen olomoucké ODS, který v primárkách těsně nespěl v boji o první místo na kandidátce ODS pro loňské komunální volby. Dnes poprvé publikuje v Hanácké Drbně své zápisky, jde o poznámky o...

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto REDSTONE REAL ESTATE

Štítky zápisky, Richard Benýšek, glosa, hala, ODS, Olomouc, ANO 2011, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZÁPISKY KONZERVATIVNÍHO VOLIČE: Říká se, že o hokejové hale už je rozhodnuto, píše Richard Benýšek  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.