Počasí dnes-2 °C, zítra-1 °C
Úterý 4. února 2025  |  Svátek má Jarmila
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

BLOG: Dobrou chuť a hlavně klídek. Dřív nám chutnal i chleba se sádlem před domem na lavičce

Kdo nedávno sledoval televizi, viděl odbornou přednášku, jak držet příbor, co se příborem má jíst a jaké děláme chyby. A jak to bylo na Hané? Pamatuji doby chleba se sádlem nebo škvarkovou pomazánkou a jak nám to chutnalo, píše publicista z Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku Bohumil Poulíček.

Bohumil Poulíček je místní publicista z Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku.

Kdo nedávno sledoval televizi, viděl ve zprávách odbornou přednášku, jak držet příbor, co se příborem má jíst a jaké často děláme chyby. Chlouba večírků, chlebíčky se dokonce mají správně jíst příborem. Teď již vím, jak držet nůž, vidličku a jak ji odkládat. Vysvětlil to nějaký odborník, nějaký Pohlreich a přiznám se, že se mi ulevilo. Konečně mohu do společnosti.

Smůla je v tom, že za pár minut se ukázala reklama na jakýsi bufet, kde se předvedla půvabná upravená dáma a zakousla se do nějaké vysoké obložené bulky se vším, co v kuchyni bylo. Samozřejmé bez použití příboru. S otevřenými ústy a s chutí kousala, připomínající nějakého hladového neandrtálce. Tuto reklamu vidím velmi často a naši kuchaři asi musí hodně závidět. Kam se hrabou se svíčkovou, vepřovou se zelím a knedlíkem a dalšími dobrotami?

GLOSA: Nezaměstnaní prý nemají čas a prostředky dostavit se na úřad, kde jim již roky vyplácí podpory

Ve zprávách jsme si nedávno vyslechli informace o problémech s rušením poboček Úřadů práce. Nesouhlas s tímto krokem je právem občanů i vedení obcí. Podívejme se však na důvody tohoto nesouhlasu. Slyšíme stížnost na dobu cesty na úřad. Zaznívá také,...

Co je tedy nejlepší jídlo? Efekt na talíři? A jak stolovat? Kdo má velký hlad, nedopustí se trestného činu, když použije jenom lžíci. Co tedy sledovat? Přísná pravidla stolování, používání příborů, držení skleničky a posazení u stolu? Nejlepší kuchař je hlad a odborníci se mohou věnovat těm, co mají čas a peníze na luxus.

A jak je to na Hané? Pamatuji doby chleba se sádlem nebo škvarkovou pomazánkou. A jak nám to chutnalo. Bez příboru jsme seděli před domem na lávce.

Takže dobrou chuť a hlavně klídek!

BLOG: Povánoční slevy jsou vstřícný krok, nebo jen trik obchodníků? V Polsku se nákup stále vyplatí

Začal nový rok, a tak jsem se pokusil vyzkoušet, co na nás připravily velké prodejny. Nedaly se přehlédnout povánoční slevy. Jsou u spousty zboží a snížení cen je někdy zajímavé. Namlouvat někomu, že jde o vstřícný krok obchodníků, asi není nutné,...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky blog, pravidla, stolování, chléb, sádlo, jídelní příbor, pomazánka, svíčková na smetaně, knedlík, okres Jeseník, Kobylá nad Vidnavkou, Haná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BLOG: Dobrou chuť a hlavně klídek. Dřív nám chutnal i chleba se sádlem před domem na lavičce  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.