Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

BLOG: Dobrou chuť a hlavně klídek. Dřív nám chutnal i chleba se sádlem před domem na lavičce

Autoři | Foto pixabay.com

Kdo nedávno sledoval televizi, viděl odbornou přednášku, jak držet příbor, co se příborem má jíst a jaké děláme chyby. A jak to bylo na Hané? Pamatuji doby chleba se sádlem nebo škvarkovou pomazánkou a jak nám to chutnalo, píše publicista z Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku Bohumil Poulíček.

Bohumil Poulíček je místní publicista z Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku.

Kdo nedávno sledoval televizi, viděl ve zprávách odbornou přednášku, jak držet příbor, co se příborem má jíst a jaké často děláme chyby. Chlouba večírků, chlebíčky se dokonce mají správně jíst příborem. Teď již vím, jak držet nůž, vidličku a jak ji odkládat. Vysvětlil to nějaký odborník, nějaký Pohlreich a přiznám se, že se mi ulevilo. Konečně mohu do společnosti.

Smůla je v tom, že za pár minut se ukázala reklama na jakýsi bufet, kde se předvedla půvabná upravená dáma a zakousla se do nějaké vysoké obložené bulky se vším, co v kuchyni bylo. Samozřejmé bez použití příboru. S otevřenými ústy a s chutí kousala, připomínající nějakého hladového neandrtálce. Tuto reklamu vidím velmi často a naši kuchaři asi musí hodně závidět. Kam se hrabou se svíčkovou, vepřovou se zelím a knedlíkem a dalšími dobrotami?

GLOSA: Nezaměstnaní prý nemají čas a prostředky dostavit se na úřad, kde jim již roky vyplácí podpory

Ve zprávách jsme si nedávno vyslechli informace o problémech s rušením poboček Úřadů práce. Nesouhlas s tímto krokem je právem občanů i vedení obcí. Podívejme se však na důvody tohoto nesouhlasu. Slyšíme stížnost na dobu cesty na úřad. Zaznívá také,...

Co je tedy nejlepší jídlo? Efekt na talíři? A jak stolovat? Kdo má velký hlad, nedopustí se trestného činu, když použije jenom lžíci. Co tedy sledovat? Přísná pravidla stolování, používání příborů, držení skleničky a posazení u stolu? Nejlepší kuchař je hlad a odborníci se mohou věnovat těm, co mají čas a peníze na luxus.

A jak je to na Hané? Pamatuji doby chleba se sádlem nebo škvarkovou pomazánkou. A jak nám to chutnalo. Bez příboru jsme seděli před domem na lávce.

Takže dobrou chuť a hlavně klídek!

BLOG: Povánoční slevy jsou vstřícný krok, nebo jen trik obchodníků? V Polsku se nákup stále vyplatí

Začal nový rok, a tak jsem se pokusil vyzkoušet, co na nás připravily velké prodejny. Nedaly se přehlédnout povánoční slevy. Jsou u spousty zboží a snížení cen je někdy zajímavé. Namlouvat někomu, že jde o vstřícný krok obchodníků, asi není nutné,...

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky blog, pravidla, stolování, chléb, sádlo, jídelní příbor, pomazánka, svíčková na smetaně, knedlík, okres Jeseník, Kobylá nad Vidnavkou, Haná

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.