Do nákupního centra Galerie Šantovka zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 13. do neděle 15. února 2015 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.
Pozor! Čokoládový Festival se bude konat v horním patře nákupního centra. Čokoládový Festival 2015 v Olomouci, pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:• Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
• Kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
• Prodejní stánky partnerských organizací
Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům.
Návštěvníci se mohou těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů z restaurace Lobster, Jaroslava Klára nebo z restaurace Benada, Petra Formánka, kde mohou zhlédnout přípravu obvyklých jídel: skotského lososa s omáčkou z čokolády a růžového pepře, výrobu bramborových taštiček s čokoládovou „ganache“ nebo smetanový čokoládový krém s chilli a slaným karamelem.
Dále přijdou z restaurace Atmosphere Roman Loubal a Marek Váňa, který se budou prezentovat vynikajícím dezertem: čokoládový „mousse“ s ořechem našlehanou horkou čokoládu. Pozvali jsme kuchaře Petra Jonáše, vítěze soutěže MasterChef 2012, který bude prezentovat hovězí flank steak s omáčkou z portského vina a čokolády a čokoládovou pěnu s koktejlovou třešničkou. Během dopoledne (v sobotu a v neděle) cukráři z Opera Caffé, Pavla Žampachová, předvedou, jak udělat čokoládový dort: Royal dort.
V sobotu odpoledne se návštěvníci mohou zúčastnit zdarma kurzu výroby čokolády, režírovaný zaměstnanci Zory.
Pořádáme také workshopy pro děti, kde můžete ozdobit a dělat pralinky. V neděli 15. února, poslední den festivalu, budou vařit děti i dospělí a mohou se zúčastnit mnoha soutěží.
Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 1.000 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností: ChocoMe, Carla, Kamila chocolates, Italské Likéry, Kamelie – Vino z Francie, Karamel, Eva Café, Chocothérapia, Choco De lux, Nejedlý, ChocoKebab, , …
Poprvé na Moravě uvidíte auto, polepené více než 10.000 čokoládovými mincemi. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, palačinky a mnoho dalšího.
Čokoládový festival nabídne spoustu doprovodných akcí plných překvapení. Nejvýznamnější z nich však bude nedělní soutěž o multifunkční mikrovlnnou troubu od Whirpool. Soutěžící budou mít za úkol přímo na festivalu upéct brownies. Pro soutěžící bude nachystaný veškerý potřebný materiál i ingredience. Nejlepší tři recepty budou odměněny cenou, navíc všichni soutěžící budou zařazeni do slosování o nejnovější multifunkční mikrovlnnou troubu od Whirpool. Ale nebudou samozřejmě chybět ani workshopy a četné aktivity pro děti.
Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!
__________________________________________
Program Čokoládový Festival 2015
Olomouc 13., 14. & 15. února
Pátek 13/2:
• 14:15 : Petr Jonas, majitel restaurace Wellington Cafe, Executive chef Restaurace Jupiter Club, vítěz soutěže MasterChef 2012 : hovězí flank steak s omáčkou z portského vina a čokolády / Čokoládová pěna s koktejlovou třešničkou
• 15:00 : Roman Loubal a Marek Váňa (Restaurace Atmosphere) : čokoládový mousse s ořechem našlehaná horká čokoláda
• 15:45 : Petr Jonas, majitel restaurace Wellington Cafe, Executive chef Restaurace Jupiter Club, vítěz soutěže MasterChef 2012 : hovězí flank steak s omáčkou z portského vina a čokolády / Čokoládová pěna s koktejlovou třešničkou
• 16:30: Roman Loubal a Marek Váňa (Restaurace Atmosphere) : čokoládový mousse s ořechem našlehaná horká čokoláda
• 17:15 : Petr Jonas, majitel restaurace Wellington Cafe, Executive chef Restaurace Jupiter Club, vítěz soutěže MasterChef 2012 : hovězí flank steak s omáčkou z portského vina a čokolády / Čokoládová pěna s koktejlovou třešničkou
• 17:45 : Peter Formánek, executive chef Benada Restaurant Olomouc : Kuřecí steak s růžovým pepřem a mexickou čokoládovou omáčkou Mole Poblano
• 18:30 : Peter Formánek, executive chef Benada Restaurant Olomouc : Smetanový čokoládový krém s chilli a slaným karamelem
Sobota 14/2:
• 10:30 : Pavla Žampachová (Opera Caffé) : Royal dort
• 11:15 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : výroba bramborových taštiček s čokoládovou ganache
• 12:30 : Pavla Žampachová (Opera Caffé) : Royal dort
• 13:15 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : výroba bramborových taštiček s čokoládovou ganache
• 14:00 : Zora Olomouc : výroba vlastních pralinek
• 15:15 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : výroba bramborových taštiček s čokoládovou ganache
• 16.15 : Zora Olomouc : výroba vlastních pralinek
• 17:30 : Peter Formánek, executive chef Benada Restaurant Olomouc : Kuřecí steak s růžovým pepřem a mexickou čokoládovou omáčkou Mole Poblano
• 18:30 : Peter Formánek, executive chef Benada Restaurant Olomouc : Smetanový čokoládový krém s chilli a slaným karamelem
Neděle 15/2:
• 10:30 : Pavla Žampachová (Opera Caffé) : Royal dort
• 11:15 : Vaření hravě : kurzy vaření pro děti : Palačinky s čokoládou
• 12:30 : Pavla Žampachová (Opera Caffé) : Royal dort
• 13:15 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : příprava Skotského lososa s omáčkou s čokolády a růžového pepře
• 14:00 : Vaření hravě : kurzy vaření pro děti : Palačinky s čokoládou
• 14:50 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : příprava Skotského lososa s omáčkou s čokolády a růžového pepře
• 15:30 : Vaření hravě : kurzy vaření pro děti : Palačinky s čokoládou
• 16.30 : Marek Machus, Pointzdraví : Soutěž o nejlepší brownies Whirlpool
• 17:00 : Jaroslav Klár, Šéfkuchař restaurace Lobster : příprava Skotského lososa s omáčkou s čokolády a růžového pepře
• 17:45 : Marek Machus, Pointzdraví : Soutěž o nejlepší brownies Whirlpool
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.