Podkova se na konci roku uzavřela, v prostorách vznikne nová restaurace s vlastní pekárnou

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Restaurace Podkova, která byla vyhledávaná hosty hlavně přes obědy, s úderem Nového roku zavřela. Na místě však bude zanedlouho otevřen nový podnik.

Prostory po léta provozované restaurace Podkova nezůstanou opuštěné dlouho. Již teď tam probíhají stavební práce. „Chceme udržet tradici místa, protože v těchto prostrorách bývala dříve vojenská pekárna. Proto zde chceme otevřít stylovou restauraci s pekárnou, kde budeme péct vlastní chleba a jiné pečivo," řekla zakladatelka hostelu Long Story Short Eva Dlabalová, který funguje v prvním patře objektu.

Podle prvních zpráv je na co se těšit. V nové restauraci totiž bude vařit šéfkuchař Petr Heneš se svým týmem, který například čtyři roky vařil v Rakousku a získával další pracovní zkušenosti na několikaměsíčních stážích v Kanadě, Argentině, Brazílii či Indonésii. Poté se usadil v Praze, kde působil jako sous-chef v degustační restauraci Svatá Klára a jako šéfkuchař kubánské restaurace La Bodeguita del Medio. 

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Podkova, restaurace, Long Story Short, pekárna, Rakousko, Kanada, Brazílie, Argentina, Indonésie, Praha

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.