Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Tip na polední menu: Kuřecí stehno na paprice s domácími noky

V toto pošmourné pondělní dopoledne si Olomoucká Drbna zašla na oběd do restaurace Konvikt, kde se dnes podává tradiční jídlo s neobyčejnou chutí, a to kuřečí stehýnko na paprice a domácí noky. A na úvod začínáme s výbornou polévkou...

Co: Kuřecí stehno s domácími noky

POLÉVKA: Rajčatová polévka s cizrnou
HLAVNÍ CHOD: Kuřecí stehno na paprice a domácí noky
DEZERT: Koláč z lineckého těsta s mákem a blumami

Kdy: 11:00 - 14:00

Kde: Restaurace Konvikt

Dnes pro vás naše Olomoucká Drbna vybrala výborný oběd v restauraci Konvikt v centru Olomouce. Ostatně, přesvědčit se můžete sami.

Dnešní polední menu startuje rajčatovou polévkou s cizrnou. Víte, že po světě existuje dokonce 43 různých druhů cizrny a nejběžnějšímu druhu, cizrně beraní, se říká také římský hrách? 

Hlavní chod, kuřecí stehno na paprice s domácími noky, je dobrou volbou v případě, že si zase jednou chcete vyzkoušet, jaké je to ochutnat klasiku. A Olomoucká Drbna musí přiznat, že i klasickou kuchyni umí v Konviktu opravdu dobře!

Jako dezert se dnes v Konviktu podává chutný a krásně vypadající koláč z lineckého těsta s mákem a blumami, a je to učiněný balzám na duší v tomto nevlídném a chladném pondělním počasí.

Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na smaženém květáku s vařenými bramborami a domácí tatarskou omáčkou, nebo na masových koulích v rajčatové omáčce s rýží. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.

Dobrou chuť!

Autoři

Štítky noky, paprika, restaurace, Drbna.cz, polévka, cizrna, rajčatová polévka, hlavní chod, linecké těsto, rýže, květák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na polední menu: Kuřecí stehno na paprice s domácími noky  |  Život & styl  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.