V toto pošmourné pondělní dopoledne si Olomoucká Drbna zašla na oběd do restaurace Konvikt, kde se dnes podává tradiční jídlo s neobyčejnou chutí, a to kuřečí stehýnko na paprice a domácí noky. A na úvod začínáme s výbornou polévkou...
POLÉVKA: Rajčatová polévka s cizrnou
HLAVNÍ CHOD: Kuřecí stehno na paprice a domácí noky
DEZERT: Koláč z lineckého těsta s mákem a blumami
Dnes pro vás naše Olomoucká Drbna vybrala výborný oběd v restauraci Konvikt v centru Olomouce. Ostatně, přesvědčit se můžete sami.
Dnešní polední menu startuje rajčatovou polévkou s cizrnou. Víte, že po světě existuje dokonce 43 různých druhů cizrny a nejběžnějšímu druhu, cizrně beraní, se říká také římský hrách?
Hlavní chod, kuřecí stehno na paprice s domácími noky, je dobrou volbou v případě, že si zase jednou chcete vyzkoušet, jaké je to ochutnat klasiku. A Olomoucká Drbna musí přiznat, že i klasickou kuchyni umí v Konviktu opravdu dobře!
Jako dezert se dnes v Konviktu podává chutný a krásně vypadající koláč z lineckého těsta s mákem a blumami, a je to učiněný balzám na duší v tomto nevlídném a chladném pondělním počasí.
Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na smaženém květáku s vařenými bramborami a domácí tatarskou omáčkou, nebo na masových koulích v rajčatové omáčce s rýží. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.