Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekÚterý, 4. září 2018, 10:30
V areálu Letního kina v Olomouci se v sobotu 8. září bude konat Extreme Food Festival, který pořeší všechny gurmány netradičních pokrmů. Návštěvníci si budou moci vychutnat nejen různorodé pokrmy a nápoje, budou je čekat také cestovatelské přednášky, koncerty, taneční vystoupení nebo soutěže. Na své si přijdou nejen milovníci novinek a netradičnosti, ale také ti, co si chtějí užít příjemný den.
Až třicet různých stánků nabídne návštěvníkům rozličná jídla, včetně hmyzí kuchyně, žabích stehýnek či hadího masa. „Nejvíce lidí přilákal loni steak z krokodýla, takže jej určitě nabídneme i nyní. Nicméně vůbec poprvé přivezeme do Olomouce také hadí maso, které je pro lidi, jak jsme si vyzkoušeli v Brně, opravdovým lákadlem,“ říká Pavel Pichler, organizátor akce.
K dostání tak bude sushi, mořské plody nebo tropické ovoce, které nelze v běžných obchodních sítích jen tak sehnat. „Kromě extrémů budeme vařit a péct také tradičnější jídla. Zajímavostí mohou být třeba pečená holoubátka, která měla od nepaměti na evropských stolech své místo, a přesto je v místních restauracích už skoro neobjevíte,“ doplňuje Pichler.
Společně s hodováním čeká na návštěvníky bohatý doprovodný program s koncerty, vystoupením břišních tanečnic, vaření Milana Václavíka, tvůrce kuchařky Hmyz na talíři, anebo soutěž v pojídání opravdu extrémního jídla – švédského Surströmming. Tento pokrm bývá považován za jeden z nejsmradlavější na světě. „Surströmming znamená švédsky fermentovaný sleď, a právě toho budou naši soutěžící pojídat, pokud tedy překonají odpuzující zápach. Sleď je připravován speciální metodou kvašení, která dodá fermentovaným rybám velmi silnou a unikátní chuť včetně silného aroma. Myslím, že nejen soutěžící, ale také obecenstvo bude mít opravdu silný zážitek,“ uzavírá s úsměvem Pavel Pichler.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.