Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Úterý 26. listopadu 2024  |  Svátek má Artur
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na olomouckém Extreme Food Festivalu budete moci ochutnat hady nebo pečená holoubata

PR článek

V areálu Letního kina v Olomouci se v sobotu 8. září bude konat Extreme Food Festival, který pořeší všechny gurmány netradičních pokrmů. Návštěvníci si budou moci vychutnat nejen různorodé pokrmy a nápoje, budou je čekat také cestovatelské přednášky, koncerty, taneční vystoupení nebo soutěže. Na své si přijdou nejen milovníci novinek a netradičnosti, ale také ti, co si chtějí užít příjemný den.

Až třicet různých stánků nabídne návštěvníkům rozličná jídla, včetně hmyzí kuchyně, žabích stehýnek či hadího masa. „Nejvíce lidí přilákal loni steak z krokodýla, takže jej určitě nabídneme i nyní. Nicméně vůbec poprvé přivezeme do Olomouce také hadí maso, které je pro lidi, jak jsme si vyzkoušeli v Brně, opravdovým lákadlem,“ říká Pavel Pichler, organizátor akce.

Vstupné na festival je 130 Kč, děti do 120 cm mají vstup zdarma. Cena jídel na akci se pohybuje od úsměvu až po cca 300 Kč za exotické a netradiční pokrmy.

Více informací se dozvíte na webových stránkách či na Facebooku.

K dostání tak bude sushi, mořské plody nebo tropické ovoce, které nelze v běžných obchodních sítích jen tak sehnat. „Kromě extrémů budeme vařit a péct také tradičnější jídla. Zajímavostí mohou být třeba pečená holoubátka, která měla od nepaměti na evropských stolech své místo, a přesto je v místních restauracích už skoro neobjevíte,“ doplňuje Pichler.

Společně s hodováním čeká na návštěvníky bohatý doprovodný program s koncerty, vystoupením břišních tanečnic, vaření Milana Václavíka, tvůrce kuchařky Hmyz na talíři, anebo soutěž v pojídání opravdu extrémního jídla – švédského Surströmming. Tento pokrm bývá považován za jeden z nejsmradlavější na světě. „Surströmming znamená švédsky fermentovaný sleď, a právě toho budou naši soutěžící pojídat, pokud tedy překonají odpuzující zápach. Sleď je připravován speciální metodou kvašení, která dodá fermentovaným rybám velmi silnou a unikátní chuť včetně silného aroma. Myslím, že nejen soutěžící, ale také obecenstvo bude mít opravdu silný zážitek,“ uzavírá s úsměvem Pavel Pichler.

Autoři | Foto Facebook Extreme Food Festival

Štítky Extreme Food Festival, gastronomie, Letní kino, pokrm, jídlo, food festival, Olomouc, koncert, přednáška, Milán Václavík, Facebook, Brno, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na olomouckém Extreme Food Festivalu budete moci ochutnat hady nebo pečená holoubata  |  Život & styl  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.