Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Počet nakažených policistů se v Olomouckém kraji zvýšil na osm, v Sokolské omezili provoz služebny

V Olomouckém kraji se zvýšil počet potvrzených případů nákazy koronavirem u policistů ze šesti na osm. Jsou z litovelského obvodu i z Olomouce, služebna Olomouc 1 v Sokolské ulici kvůli tomu omezuje provoz, řekla krajská policejní mluvčí Marta Vlachová. Podle policie je však bezpečnost ve spádové oblasti tohoto obvodního oddělení nadále zajištěna.

„Vzhledem k tomu, že se na obvodním oddělení Olomouc 1 u několika policistů zjistilo onemocnění COVID-19, byl na základě preventivního rozhodnutí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje na služebně omezen provoz. Z uvedeného důvodu je omezen provoz i na oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, které sídlí ve stejné budově," uvedla policejní mluvčí.

Počet nakažených se zvýšil od čtvrtka, kdy policisté ČTK informovali o šesti případech a zhruba stovce nařízených karanténách v jejích řadách. Policie již dříve uvedla, že dva policisté, u kterých byla nákaza potvrzena, pocházejí z litovelského obvodu. Kolik policistů je nakaženo z olomouckého obvodního oddělení, nechtěli dnes upřesnit.

Podrobnější informace k činnosti olomouckého oddělení v Sokolské ulici zveřejní policie v pondělí. "Dohled na bezpečnost a veřejný pořádek na celém území obvodního oddělení Olomouc 1 je plně zajištěn. Občané se nemusí obávat toho, že by jejich bydliště a osobní bezpečnost byla nějakým způsobem zanedbávána nebo ohrožena," doplnila mluvčí. V případě telefonického oznámení občanů ohledně trestné činnosti na tomto území bude hovor podle ní přesměrován automaticky na linku 158, kde ho policisté zaznamenají a předají kolegům v terénu.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, policie, Olomouc, Olomoucký kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených policistů se v Olomouckém kraji zvýšil na osm, v Sokolské omezili provoz služebny  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.