Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Počet nakažených v kraji překročil čtyři stovky

V Olomouckém kraji je dnes ráno evidováno už 401 potvrzených nákaz novým koronavirem, od sobotního večera přibylo 19 nových. V kraji se z nemoci zatím uzdravilo devět lidí a tři pacienti starší 60 let jí naopak podlehli. Vyplývá to ze statistik ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji.

Olomoucký kraj dnes ráno vykazuje čtvrtý nejvyšší počet případů tohoto onemocnění po Praze (1147), Středočeském kraji (549) a Moravskoslezském kraji (434). V přepočtu na 100.000 obyvatel ale Olomouckému kraji patří s počtem 63,39 nakažených druhá pozice za Prahou, kde na 100.000 obyvatel připadá 84,28 nakažených osob.

Krajský úřad zatím nezveřejnil aktuální rozdělení nákaz podle územních obvodů. Nejvíce nákaz je dlouhodobě na Olomoucku, kde jejich v sobotu večer úřady evidovaly 157. V Olomouci se nakazilo novým koronavirem 28 zahraničních vysokoškolských studentů, od úterý se počet zvýšil o 16 pozitivních případů. Dalších 73 studentů ze zahraničí je v karanténě a byli plošně testováni, na výsledky se stále čeká.

Osm nákaz od pátečního večera přibylo na Šumpersku, celkem jich tam v sobotu večer bylo 21. Počet potvrzených nákaz na Šternbersku v sobotu vzrostl ze dvou na sedm, na Litovelsku o tři na 103 a na Prostějovsku o jednu na 33.

Na Uničovsku bylo v sobotu stejně jako v pátek 46 případů nákazy novým koronavirem. Na Hranicku zůstávaly dva potvrzené případy, stejný počet vykazovalo Jesenicko. Na Přerovsku bylo v sobotu devět nákaz a po jedné na Zábřežsku a Mohelnicku.

V celém Česku je aktuálně 4475 nakažených, testů bylo provedeno 80.304. V sobotu přibylo 282 lidí s potvrzenou nákazou koronavirem, od půlnoci pak další tři. Dosud zemřelo 62 lidí, u nichž byla potvrzena nemoc covid-19, kterou způsobuje nový typ koronaviru. Uzdravilo se 78 nakažených.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, vir, počet, infekční onemocnění, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Olomouc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených v kraji překročil čtyři stovky  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.