Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V Olomouckém kraji přibylo deset případů onemocnění koronavirem

V Olomouckém kraji během 24 hodin přibylo deset případů onemocnění novým typem koronaviru, podle ministerstva zdravotnictví je jich 712. Počet vyléčených překročil hranici 500, uvedla dnes olomoucká krajská hygienická stanice. I nadále zůstává v regionu 15 obětí v souvislostí s onemocněním covid-19.

Podle hygieniků se vyléčilo k dnešnímu podvečeru 502 lidí, což je o sedm více než v úterý večer. Krajská hygienická stanice na rozdíl od ministerstva zdravotnictví, jehož údaje zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, eviduje nyní 691 případů. I podle hygieniků číslo od úterního večera vzrostlo o deset případů. Po odečtu vyléčených je tak nyní aktuálně nemocných 189 lidí, uvedli hygienici.

Od počátku pandemie bylo v kraji testováno podle hejtmanství 13.192 lidí, jen během dneška bylo provedeno na odběrových místech 333 odběrů. V nařízené karanténě je nyní podle údajů hygieniků 394 lidí. Nejvíce nákaz hygienici i nadále evidují na Olomoucku, a to 531. Následuje Prostějovsko se 56 případy, Přerovsko má 48 onemocnění. Na Šumpersku je i nadále 45 případů a na Jesenicku 11. Největší koncentrace je stále v Olomouci, kde je nyní zaznamenáno od počátku pandemie 238 případů, následuje obvod Litovle se 131 onemocněními a Uničova s 96 případy.

V Česku nyní ministerstvo zdravotnictví eviduje 7933 případů onemocnění, z toho se 4202 již z nemoci vyléčilo. V souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo 262 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, nemoc, Olomoucký kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Česko, okres Prostějov, okres Přerov, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji přibylo deset případů onemocnění koronavirem  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.