Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

V kraji jsou dva nové případy nakažení koronavirem

V Olomouckém kraji za posledních 24 hodin vzrostl počet nákaz novým typem koronaviru o dva na současných 739, uvedlo dnes vpodvečer ministerstvo zdravotnictví. Počet obětí v souvislosti s tímto onemocněním zůstává na 18. I nadále však roste počet uzdravených a to o deset oproti pondělku na současných 652, uvedl kraj. Dosud bylo v kraji testováno 16.753 lidí.

Ministerstvo zdravotnictví eviduje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v regionu. Podle hejtmanství i olomoucké krajské hygienické stanice však aktuální počet nakažených zůstává stejný, kraj jich registruje i nadále 719. Po odečtu uzdravených se tak aktuálně z nemoci nyní léčí 67 lidí.

Podle statistik krajské hygienické stanice je na Prostějovsku od počátku pandemie 77 případů, aktuálně je nemocných 26 lidí. Na Šumpersku evidují hygienici stále 48 potvrzených nákaz, z toho poslední čtyři lidé mají test stále pozitivní. Na Přerovsku je to 49 případů, z toho se již 46 lidí vyléčilo. Na Jesenicku zůstává 11 případů, pouze jeden člověk je však stále nemocný. Na Olomoucku je od počátku pandemie 534 pozitivních případů, ale 501 lidí se již vyléčilo.

Počet nákaz evidovaných ministerstvem zdravotnictví v Olomouckém kraji se naposledy navýšil v sobotu a to o tři případy, v pátek přibyly za 24 hodin dva případy nákazy. Čísla nakažených se již v posledních týdnech příliš nemění, výkyv zaznamenali hygienici pouze v polovině května, a to v souvislosti s prokázaným onemocněním u desítky zaměstnanců mlékárny Otinoves na Prostějovsku. Mlékárna v pondělí tento týden obnovila výrobu. Většina zaměstnanců prošla opakovaně testy na covid-19 s negativním výsledkem a mohla se vrátit do práce.

V celé republice je nyní evidováno od počátku pandemie 9034 případů, 6263 lidí se již z onemocnění vyléčilo. V souvislosti s nemocí zemřelo 317 lidí. Aktuálně je kvůli nemoci hospitalizováno 154 lidí, uvedlo ministerstvo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, COVID-19, nemoc, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, okres Prostějov, okres Šumperk, okres Přerov, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji jsou dva nové případy nakažení koronavirem  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.