Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

V Olomouckém kraji přibyly dvě nákazy, vyléčilo se již 663 lidí

V Olomouckém kraji se počet nakažených za posledních 24 hodin zvýšil podle ministerstva zdravotnictví o dva na současných 741 případů. Výrazně přibylo vyléčených, a to o 74 lidí na současných 663, uvedla krajská hygienická stanice. Nadále zůstává v kraji 18 obětí v souvislosti s onemocněním covid-19.

Ministerstvo zdravotnictví eviduje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v regionu. Hygienici v Olomouckém kraji od začátku pandemie evidují 720 nákaz, což je o jeden případ více než ve čtvrtek. Nové onemocnění zaznamenali na Olomoucku, kde je nyní 535 případů od počátku pandemie, aktuálně nemocných je však v okrese 30 lidí. Na Prostějovsku je dohromady 77 případů, z toho pozitivní test na covid-19 má stále 20 lidí. Na Šumpersku je 48 případů, aktuálně nemocní jsou však pouze tři lidé.

Na Přerovsku hygienici dosud zaznamenali 49 případů nákazy, i tam se z onemocnění stále léčí tři pacienti. Na Jesenicku je dohromady 11 případů, pozitivní test z nich má už jen jeden člověk. V celém kraji je nyní v nařízené karanténě 237 lidí. Dnes bylo na pokyn hygieniků provedeno 144 odběrů, uvedla krajská hygienická stanice.

V celé republice je nyní evidováno od počátku pandemie 9134 případů, 6457 lidí se z onemocnění vyléčilo. V souvislosti s nemocí zemřelo 318 lidí. Aktuálně je kvůli nemoci hospitalizováno 149 lidí, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, kraj, nákaza, Olomoucký kraj, nemoc, infekční onemocnění, ministerstvo zdravotnictví, Krajská hygienická stanice, okres Prostějov, okres Šumperk, okres Přerov, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji přibyly dvě nákazy, vyléčilo se již 663 lidí  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.