Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

V Olomouckém kraji za poslední týden přibylo 45 případů covid-19

V Olomouckém kraji za poslední týden přibylo 45 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru, celkem jich je od začátku pandemie evidováno 1168. Předchozí týden bylo zaregistrováno 36 nových případů a o týden dříve 50. V regionu je v souvislosti s covid-19 evidováno 25 úmrtí, za poslední týden žádné nepřibylo. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Ministerstvo zdravotnictví eviduje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, údaje se tak liší od počtů krajské hygienické stanice. Hygienici ve čtvrtek večer uvedli 1140 potvrzených případů nákazy koronavirem od počátku pandemie a 1018 vyléčených lidí. Nejvíce případů, 789, je z Olomoucka, Na Prostějovsku hygienici uvádějí 149 nemocných od počátku pandemie, na Přerovsku 111, na Šumpersku 79 a na Jesenicku 12 případů.

Dosud bylo v kraji podle údajů hygieniků testováno na onemocnění covid-19 celkem 6280 lidí, jen ve čtvrtek poslali hygienici na odběry 163 lidí.

Počet potvrzených případů nemoci covid-19 v Česku od začátku epidemie přesáhl 21 tisíc. Ve čtvrtek jich přibylo 247 na celkových 21 045. Tři čtvrtiny z nich už se uzdravily, aktuálně nemocných je 4753 lidí. V přepočtu nemocných na 100 tisíc obyvatel je Olomoucký kraj na třetím místě za Moravskoslezským krajem a Prahou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, COVID-19, Olomoucký kraj, pandemie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, okres Prostějov, Česko, okres Přerov, okres Šumperk, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji za poslední týden přibylo 45 případů covid-19  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.