Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Blatný navrhne vládě zmírnění opatření v souladu se čtvrtým stupněm systému PES

V České republice je aktuální rizikové skóre na 62 bodech. Tento počet bodů tak odpovídá čtvrtému stupni rizika Protiepidemického systému PES. V Česku však stále platí opatření, která korespondují s pátým stupněm. To by se mělo od pondělí změnit. Ministr zdravotnictví Jan Blatný navrhne vládě, aby se od začátku příštího týdne zmírnila některá opatření.

Pondělní posun z pátého do čtvrtého stupně systému PES pak bude znamenat například to, že hromadných akcí se bude moci účastnit šest místo dvou osob. V případě svateb, pohřbů a bohoslužeb by se povolený počet účastníků zvedl z 15 na 20. Noční zákaz vycházení by pak měl platit až od 23:00 místo 21:00.

Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) řekl, že navrhne zrušení zákazu prodeje v neděli. Chce také umožnit přítomnost více zákazníků na plochu v obchodech nebo jednodušší režim pro matky s kočárky či handicapované.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný chce také upravit opatření tak, aby umožňovala v nouzovém stavu vstup do registrovaného partnerství podobně jako do manželství. Nyní vyžaduje, aby byl z nějakého důvodu neodkladný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky covid-19, koronavirus, pandemie koronaviru, vir, nakažení, Česko, Jan Blatný, Protiepidemický systém České republiky, Karel Havlíček, vláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blatný navrhne vládě zmírnění opatření v souladu se čtvrtým stupněm systému PES  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.