Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Některé olomoucké restauratéry překvapilo rychlé rozhodnutí o otevření

Rychlé rozhodnutí o otevření restaurací od pondělí příštího týdne překvapilo některé majitele podniků v Olomouci. Například ve Šnytu Mikulda v pondělí naplno neotevřou, především z personálních důvodů. Vláda dnes rozhodla o otevření už od pondělka.

"Určitě to nestihneme, počítali jsme s datem 14. června. Na toto pondělí jsme nesměřovali ani zboží a hlavně na to není připraven personál," řekl šéf Šnytu Mikulda Milan Kalina.

"Ti lidé nemohou rychle skončit, kde nyní pracují, jsou na brigádách a mají nějaké dohody, je to hektické. Chtěli bychom mít připraveno, ale nejde to," doplnil Kalina.

Situaci nějak vyřeší zahrádkou a částečně s vnitřkem hostince. "Ale určitě to nebude v plné palbě. Radši ten týden ještě oželím," doplnil.

Naopak restaurace u Anči v Olomouci bude na pondělní otevření interiéru připravena. "Počítáme s tím. Vnitřek už máme nachystaný, přes víkend to ještě douklízíme. Pomůže nám to hlavně kvůli počasí, další dva týdny mají být ještě pochmurné. A také kvůli televizi a sledování hokeje," řekl dnes provozní restaurace.

Otevře také známá restaurace U Ječmínka v Prostějově. "Vypadá to, že v pondělí otevřeme se vším všudy," oznámila restaurace na sociálních sítích. Aby zajistila plný provoz, hledá zaměstnance do kuchyně, na rozvoz i na obsluhu hostů. 

Vláda dnes na mimořádném jednání rozhodla, že od pondělí povolí otevření vnitřních prostor restaurací, uvolní i další provozy jako wellness, bazény či sauny. Dosud se mluvilo o možném otevření restaurací od 14. června.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl po jednání vlády novinářům, že rozvolnění se zrychluje kvůli rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. To ale podle něj nedává prostor pro plošná opatření, resort proti němu podá ústavní stížnost.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky restaurace, otevření, vláda, koronavirus, Olomouc, Milan Kalina, Adam Vojtěch, ANO 2011, Nejvyšší správní soud České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé olomoucké restauratéry překvapilo rychlé rozhodnutí o otevření  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.