Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V kraji přibylo za týden pouhých 93 případů onemocnění covidem

, aktualizováno 11. června 2021, 18:40

Za uplynulý týden přibylo v Olomouckém kraji pouhých 93 nových případů onemocnění covidem-19. Epidemie tak stále slábne, v mezitýdenním srovnání je přírůstek nižší o 65 případů. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel má nyní Olomoucký kraj za posledních sedm dní 13 případů nákaz, před týdnem jich bylo 25.

Denní přírůstky nákaz od čtvrtka minulého týdne v kraji výrazně klesly a držely se již pod hranicí 21 potvrzených případů, o týden dříve byla maxima na 39 případech denně.

Nejméně nákaz bylo evidováno v neděli minulý týden a tento čtvrtek, kdy bylo do statistik zapsáno šest onemocnění. Nejvíce nákaz bylo zaznamenáno v úterý a to 21. V pondělí hygienici zaznamenali 16 nových nákaz a ve středu jich bylo 14.

"Průměrný počet nově prokázaných případů má klesající tendenci. Stejný trend je očekávám i v příštím týdnu, a to i s ohledem na narůstající proočkovanost populace. Vývoj počtu pozitivních případu má klesající tendenci ve všech věkových skupinách, včetně zranitelné skupiny obyvatelstva," komentovala týdenní statistiky mluvčí krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Od počátku pandemie onemocnělo v kraji novým typem koronaviru 93 081 lidí, vyléčilo se jich 90 980 a 1709 lidí v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel vykazuje nejvíce případů stále okres Šumperk, kde je zaznamenáno 36 případů - za posledních sedm dní se zde nakazilo 43 lidí. V ostatních okresech jsou již přírůstky minimální.

V kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo dosud spotřebováno 356 405 dávek vakcíny, což je o 35 508 více než před týdnem. Jen za čtvrtek dostalo dávku 5153 lidí. Druhou dávku již obdrželo 112 838 zájemců.

Epidemie dál výrazně slábne. Za týden v Olomouckém kraji přibylo 158 nákaz

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji dál výrazně slábne. Za uplynulý týden přibylo 158 potvrzených nákaz, v mezitýdenním srovnání je přírůstek poloviční. Tempo očkování se v kraji daří udržovat nad hranicí 6000 dávek denně. Kraj má druhý...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky statistika, koronavirus, covid, Olomoucký kraj, COVID-19, nemoc, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji přibylo za týden pouhých 93 případů onemocnění covidem  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.