Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V Olomouckém kraji přibylo za týden 20 případů covidu, o jeden více

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden 20 případů nákaz covidem-19, v mezitýdenním srovnání je to nárůst o jeden případ. Klesající křivka se tak pravděpodobně zlomila - o týden dříve byl přírůstek poloviční, vyplývá z informací ministerstva zdravotnictví. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel má nyní Olomoucký kraj za poslední týden dvě nákazy, před týdnem byly evidovány tři a ještě o týden dříve sedm.

"Epidemická situace v Olomouckém kraji je ke dni 1. července stabilizovaná, jsou evidovány sporadické výskyty pozitivních případů," řekla dnes mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéta Koutná. Podotkla, že ve středu byl evidován jeden nově pozitivní případ v přepočtu na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, podle čtvrtečních statistik jsou to již dva případy.

Hygienici dnes uvedli, že během plošného testování dětí a žáků ve školách bylo do konce června školami vykázáno 720 122 antigenních testů, z nichž bylo 399 pozitivních. Z tohoto počtu bylo PCR testy potvrzeno 70 případů, doplnila mluvčí Koutná. Na vysokých školách bylo u studentů provedeno 13 748 testů, z nichž vyšlo sedm antigenních testů pozitivních. "Z těchto studentů, kteří měli pozitivní preventivní test ve škole, nešetřila krajská hygienická stanice žádný potvrzený případ pozitivity prostřednictvím PCR testu," dodala mluvčí hygieniků.

Denní přírůstky nákaz se pohybují v jednotkách, v neděli a v pondělí nebyla v kraji potvrzena žádná nová nákaza. Uplynulý pátek a v sobotu přibylo do statistik po jednom případu, v úterý i ve středu po dvou případech, avšak ve čtvrtek byly již čtyři, uvádějí statistiky.

Od počátku pandemie onemocnělo v kraji covidem 93 149 lidí, vyléčilo se jich 91 462 a 1710 lidí v souvislosti s nemocí covid-19 od loňského března zemřelo. Za poslední týden nepřibylo žádné další úmrtí.

V kraji se zhruba 630 tisíc obyvateli bylo dosud spotřebováno 454 316 dávek vakcíny. Za čtvrtek dostalo dávku 5889 lidí. Druhou dávku obdrželo 179 571 zájemců, uvádějí statistiky.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji přibylo za týden 20 případů covidu, o jeden více  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.