Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Počet nákaz covidem vzrostl v Olomouckém kraji kvůli ohnisku na táboře o desítky

Počet nákaz koronavirem v Olomouckém kraji dál roste. Za uplynulý týden bylo 81 nových případů, přírůstek je ve srovnání s předchozím týdnem o 30 vyšší. Projevilo se tak ohnisko nákazy na jednom z dětských táborů na Šumpersku.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví nyní Olomoucký kraj v přepočtu na 100 tisíc obyvatel vykazuje 13 případů nákazy, před týdnem jich bylo sedm.

"Za posledních sedm dní eviduje Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje 81 nových případů onemocnění. Většina nových případů má souvislost s účastí na jedné z ukončených dětských zotavovacích akcí. Nově potvrzené případy nemají většinou závažný průběh nemoci," potvrdila mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Denní přírůstky potvrzených nákaz koronavirem v kraji tak kolísaly. Nejvíce případů bylo v neděli, kdy jich přibylo 21. V pátek jich bylo 13 a v sobotu 14. V pondělí bylo evidováno osm nákaz, v úterý čtyři, ve středu 11 a ve čtvrtek devět.

"Mezi nově nemocnými jsou především děti ve věku 12 až 19 let a mladí lidé ve věkové kategorii 20 až 29 let. Počet nově nakažených potenciálně zranitelných pacientů je stále nízký. Všechny případy jsou podchycené a v současném okamžiku nehrozí nekontrolovatelné šíření onemocnění. Apelujeme však na důsledné dodržování základních hygienických pravidel a používání adekvátní ochrany dýchacích cest," nabádá mluvčí hygieniků.

Od počátku pandemie se v kraji nakazilo koronavirem 93 398 lidí. V regionu se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo dosud spotřebováno 580 016 dávek vakcíny, což je o 14 844 více než před týdnem. Tempo očkování však zpomaluje, v porovnání s předchozím týdnem bylo užito o 1500 dávek méně. Druhou dávku vakcíny v kraji obdrželo 271 389 lidí.

Na jednom z dětských táborů Šumpersku se objevilo ohnisko koronaviru. Počet onemocnění kvůli tomu vzrostl o desítky zejména u dětí a mladých lidí, a reprodukční číslo atakuje hodnotu 3. Hygienici ovšem ubezpečují, že mají situaci pod kontrolou....

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, COVID-19, nemoc, okres Šumperk, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nákaz covidem vzrostl v Olomouckém kraji kvůli ohnisku na táboře o desítky  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.