Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Počet nákaz koronavirem za uplynulý týden v Olomouckém kraji klesl

Počet nákaz koronavirem v Olomouckém kraji po předchozím růstu začal opět klesat. Za uplynulý týden bylo v kraji 43 případů, sedmidenní přírůstek je ve srovnání s předchozím týdnem o 37 nákaz nižší.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel nyní Olomoucký kraj za poslední týden vykazuje sedm potvrzených případů nákazy koronavirem, před týdnem jich bylo 13.

"Epidemiologická situace v Olomouckém kraji je pod kontrolou. Vývoj má mírně klesající tendenci. Nově potvrzené případy mají většinou nezávažný průběh. Počet nově nakažených potenciálně zranitelných pacientů je nízký," uvedla mluvčí hygieniků Markéta Koutná.

Denní přírůstky potvrzených nákaz koronavirem v kraji kolísají. Nejvíce případů bylo registrováno v úterý, kdy jich přibylo 14. V pátek jich bylo pět, v sobotu čtyři a v neděli jeden. V pondělí bylo evidováno sedm a ve středu osm nákaz, ve čtvrtek přibyly čtyři. Od počátku pandemie se v kraji nakazilo novým koronavirem 93 437 lidí, vyléčilo se jich 91 662 a v souvislosti s nákazou zemřelo 1710 lidí.

V regionu se zhruba 630 000 obyvateli bylo dosud spotřebováno 591 492 dávek vakcíny, o 11 500 více než před týdnem. Tempo očkování ale zpomaluje, v porovnání s předchozím týdnem bylo za sedm dní užito bezmála o 3400 dávek méně. Obě dávky vakcíny už obdrželo zhruba 55 procent z 527 000 obyvatel kraje, kterých se očkování proti koronaviru týká. Aspoň jednu dávku má 57 procent obyvatel.

Na Šumpersko tento týden vyjel mobilní očkovací tým, který má pomoci zvýšit dostupnost očkování v horském regionu. Naopak očkovací centrum ve Společenském domě v Prostějově ukončí v závěru srpna provoz, jelikož značná část obyvatel města je očkovaná a poptávka slábne.

Očkovací centrum v Prostějov ukončí provoz, očkovat bude nemocnice

Očkovací centrum ve Společenském domě v Prostějově ukončí v závěru srpna provoz. Další očkování proti novému koronaviru bude zajišťovat prostějovská nemocnice ve vlastních prostorech. Očkovací centrum bylo ve Společenském domě zprovozněno v polovině...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lucie Mojžíšová

Štítky covid, koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nákaz koronavirem za uplynulý týden v Olomouckém kraji klesl  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.