Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Očkovací centrum v Prostějov ukončí provoz, očkovat bude nemocnice

Očkovací centrum ve Společenském domě v Prostějově ukončí v závěru srpna provoz. Další očkování proti novému koronaviru bude zajišťovat prostějovská nemocnice ve vlastních prostorech. Očkovací centrum bylo ve Společenském domě zprovozněno v polovině března a jeho personál zvládl denně aplikovat několik stovek dávek vakcíny proti nemoci covid-19.

"Očkovací centrum bylo ve městě zřízeno v rámci Národní strategie očkování proti nemoci covid-19 v zájmu urychlení vakcinace obyvatelstva. Se zvyšující se proočkovaností obyvatelstva se pro další průběh očkování ve městě snižuje potřeba velikosti kapacity současného očkovacího centra. Jeho provoz tak bude ve Společenském domě ukončen 31. srpna. Další očkování již bude nemocnice schopna zajistit ve svých vlastních prostorech," uvedl prostějovský primátor František Jura (ANO).

Smlouva o spolupráci při provozování očkovacího centra ve Společenském domě Prostějov mezi radnicí a společností AGEL Středomoravská nemocniční proto bude ukončena. Nemocnice AGEL Prostějov zajistila pro provoz centra zdravotnický personál. Denně v centru pracuje až pět lékařů a stejný počet zdravotních sester, očkuje se až v pěti boxech zároveň.

V Olomouckém kraji funguje 12 očkovacích míst. Místa s kapacitou až několik set dávek vakcín denně jsou zpravidla v nemocnicích, v Prostějově a Přerově se na ně změnily i prostory společenských domů. V Olomouci se lze bez registrace očkovat v nákupním centru Galerie Šantovka. V Olomouckém kraji není velkokapacitní centrum. Fungovat mělo například v pavilonu A Výstaviště Flora. Dostatečnou kapacitu nabízejí místní nemocnice.

Obě dávky vakcíny už obdrželo zhruba 55 procent z 527 000 obyvatel kraje, kterých se očkování proti koronaviru týká. Aspoň jednu dávku má 57 procent obyvatel.

V Hanušovicích bude mít zítra svou první zastávku mobilní očkovací tým

V průběhu tohoto týdne začnou zájemcům na severu Olomouckého kraje nabízet očkování proti koronaviru mobilní očkovací týmy. Zdravotníci se zaměří na okrajové a méně dostupné lokality. První zastávka bude v úterý v Hanušovicích na Šumpersku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky koronavirus, covid, očkování, centrum, nemocnice, Prostějov, očkovací centrum, COVID-19, Společenský Dům, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Agel, František Jura, ANO 2011, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v Prostějov ukončí provoz, očkovat bude nemocnice  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.