Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V kraji přibylo přes 200 případů covidu. Ve srovnání s minulým týdnem je to trojnásobek

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden 203 nových případů covidu, ve srovnání s minulým týdnem je to více než trojnásobek. V přepočtu na 100 000 obyvatel je 15 případů, před týdnem to bylo 11. Denní přírůstky nákaz koronavirem se tento týden vyšplhaly i přes 20 případů, ve čtvrtek jich bylo 26.

Křivka nákaz postupně vzrůstá, předchozí týden přibylo v kraji 61 případů, o týden dříve jich hygienici zaznamenali 34.  Od počátku pandemie se v kraji nakazilo novým typem koronaviru 93 735 lidí.

Nejvíce nemocných je nyní podle hygieniků na Olomoucku, nejméně naopak na Jesenicku. "Nejvyšší počet nakažených je v Olomouckém kraji mezi dětmi a mladistvými ve věkové kategorii 12 až 19 let. U potenciálně ohrožené skupiny dětí do pěti let a u kategorie obyvatel nad 65 let je registrován jen sporadický výskyt onemocnění v jednotkách případů. I přes mírně se navyšující počty případů má onemocnění ve většinovém podílu nezávažný průběh," sdělila mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

V Olomouckém kraji není uzavřená ani jedna škola  

Podle mluvčí olomouckého krajského úřadu Evy Knajblové není kvůli výskytu covidu-19 v Olomouckém kraji dosud uzavřena žádná škola ani třída. "V sociální oblasti máme napříč krajem dva pozitivní zaměstnance," řekla mluvčí.

Ve školách se již tento týden děti netestovaly, v sociálních zařízeních je testování povinné od začátku září, týká se to zaměstnanců a klientů, kteří nejsou očkováni. Hygienici řeší pouze karantény, uzavření tříd či škol nenařizují, to je v kompetenci ředitelů, kteří situaci vyhodnotí.

V regionu se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo dosud spotřebováno 618 873 dávek vakcíny, což je o 7292 dávek více než před týdnem. V mezitýdenním srovnání jde o nárůst o tisíc dávek vakcíny. Obě dávky již obdrželo 299 732 obyvatel. V Olomouckém kraji se očkování vrátilo do tamních nemocnic. V Olomouci se lze dál bez registrace očkovat v nákupním centru Galerie Šantovka.

Ve školách v kraji bylo pozitivních 0,08 promile covid testů

Testování žáků na covid-19 ve školách Olomouckého kraje odhalilo do poloviny září pouze 16 PCR testem potvrzených případů. Krajská hygiena přitom eviduje celkem téměř 200 tisíc provedených testů. Zatímco podle školních testů je záchyt mizivý,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice, okres Jeseník, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji přibylo přes 200 případů covidu. Ve srovnání s minulým týdnem je to trojnásobek  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.