Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Restaurace U Ervina v Hlubočkách odmítá kontrolovat hosty, zda mají očkování nebo test

Restaurace U Ervina v Hlubočkách u Olomouce odmítá kontrolovat své hosty, zda mají očkování nebo test. Tvrdí, že není oprávněná zjišťovat zdravotní stav lidí, jinak se vystavuje trestnímu stíhání. Za porušení mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví hrozí pokuta až tři miliony korun.

"Nejsem žádná úřední osoba, abych mohl kontrolovat zdravotní stav našich hostů. Pokud bychom to dělali, dopouštíme se protizákonného jednání podle paragrafu 328 trestního zákoníku, a vystavujeme se tak trestnímu stíhání," vysvětlil svůj postoj Radovan Hořín z hlubočské restaurace.

Dnes měl ještě zavřeno. "Každé pondělí máme zavřeno a budeme mít mimořádně zavřeno i toto úterý a středu kvůli stěhování bytu, ale od čtvrtka nikoho kontrolovat nebudeme," prohlásil Hořín.

Ve svém stanovisku restaurace ještě vysvětluje, že vstupem do provozovny všichni hosté čestně prohlašují, že nemají žádné příznaky infekční nemoci a nejsou si vědomí, že by přišli do styku s koronavirem. Veškerá vládní nařízení jsou navíc podle restaurace pouze podzákonné normy a nikdo nesmí být nucen činit to, co mu zákon neukládá.

Restaurace nedodržela opatření už letos v únoru

Restaurace U Ervína se vládním opatřením vzepřela již letos v únoru, kdy měla navzdory zákazu otevřeno. Dostala za to od olomouckého magistrátu pokutu 9 tisíc korun. 

"Pokutu jsem dostal, ale podal jsem odpor, takže jsem nic nezaplatil a platit nebudu, protože jsme měli otevřené legálně. Navíc, provozovatelkou je manželka a pokutu jsem dostal já jako její manžel, což je absolutní nesmysl," tvrdí Hořín. 

Restaurace bude kontrolovat hygiena

Za porušení mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví hrozí provozovatelům restaurací ode dneška pokuta až tři miliony korun. Restaurace budou kontrolovat krajské hygienické stanice a policie.

"Pokud Krajská hygienická stanice zjistí porušení povinností provozovatele restaurace v kontrole bezinfekčnosti zákazníků, bude postupovat v souladu s kontrolním řádem, pandemickým zákonem a zákonem č. 258/2000 Sb. Takové kontrolované osobě bude uložena sankce," potvrdila mluvčí olomouckých hygieniků Markéta Koutná

Provozovatel otevřené hospody U Ervina dostal pokutu devět tisíc korun

Pokutu 9000 korun dostal od olomouckého magistrátu provozovatel restaurace U Ervina v Hlubočkách u Olomouce, která je navzdory vládním opatřením kvůli koronaviru už více než týden otevřená. Rozhodnutí magistrátu zveřejnil provozovatel restaurace...

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Restaurace U Ervina

Štítky U Ervina, restaurace, opatření, kontrola, nedodržení, koronavirus, Hlubočky, Olomouc, Hořín, Krajská hygienická stanice, očkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaromír Kubiš

Je třeba dát to těm parchantům nahoře ve vládě sežrat. Chraňte starou bábu, co nemá po půl roce od vakcinace protilátky, tu, co je má, protože je i ke stáru zdravá a čilá, tu nechte na pokoji. Nehodlám se vakcinovat, riskovat neprobádaná, dlouhodobá rizika, vakcíny jenom proto, abych sice měl jakousi imunitu proti s-proteinu a jako celkem zdravý člověk vystřelené protilátky v krvi do nebes, jenom proto, abych stejně nechránil starou bábu, s COVIDem si to vyřídil na sliznici v krku, kdy moje protilátková imunita v krvi nebude ani vědět, že bojuju s chřipečkou. Takže pro natvrdlýho zpěváka tam nahoře ještě jednou: je třeba chránit starý báby, co to potřebují, je třeba je navštěvovat doma, včas léčit.
Z jedný strany řvou doktoři v nemocnicích, že k nim jezdí pacienti v těžkým stavu a pozdě, z druhý strany doktoři v první linii, praktici, co se je bojí vyšetřit. Stará bába se špatnejma kyčlema, si k doktorovi těžko "včas dojde". A tohle je to jediný, kde vláda opravdu selhala. Na starou bábu tady sere pes. A ještě jednu radu zpěvákovi - virová infekce plic téměř nikdy neprobíhá jako čistě virová. Ráda se přidá i přidružená bakteriální infekce. Bába čeká a čeká, protože COVID vir a antibiotika ne, ale zatím jí plíce ničí bakterie a COVID tam jenom sedí a čumí. A tohle ta bába ani neví, protože jí to nikdo neříká v televizi. Kdyby tu šlo o lidi, někdo se o bábu stará. Stačila by i proškolená sestra z domácí péče.

Úterý, 2. listopadu 2021, 21:44Odpovědět

Mazav Zavma

Ja bych tipoval Jana Hornika na cloveka ktery nema vubec poneti o tom co to je podnikat v pohostinstvi, pochodove myslenky naznacuji ze je mimo misu. Nechapu co tady dela mezi nami lidmi dole a nesedi v komisi EU.

Úterý, 2. listopadu 2021, 18:14Odpovědět

Marta Lišková

Horníku,Vy jste se tedy povedl,jen co je pravda.

Úterý, 2. listopadu 2021, 17:20Odpovědět

Jan Horník

Vím,máte to velmi těžké.Ale jako zákazník k tobě určitě nepříjdu.Kašleš na mé bezpečí a vůbec si mě nevážíš.Co kdyby stejně postupovali doktoři,řidiči,aerolinky a ostatní. Jsme v tržím prostředí,přizpůsob se,nebo zahyneš (a to se Vám stát snaží pomoci malinko dotacemi ).A to se nebojím covidu-prodělal jsem ho,očkovaný jsem.V Itálii již před 10 lety v restauraci utřeli komplet stůl,židle,čističky vzduchu.U nás to zdaleka není pravidlo.Místo péče o zákazníky raději nadávat a nic nedělat.Pak se z těch problémů nevyhrabem nikdy.

Úterý, 2. listopadu 2021, 16:34Odpovědět

Mazav Zavma

Rekl bych ze toto opatreni nema oporu v zakone a melo by byt smeteno do tydne ze stolu soudem. Cisnik v restauraci nemuze znat moje jmeno, moje udaje , zdravotni stav, to jesttli jsem ockovany (je to soukroma vec) a nemuze po me chtit ukazat zadny identifikacni udaj k me osobe. Toto opatreni zavedene dnesni uz "ne"vladou je zase vykrik do tmy, stejne jako predchazejicich nekolik desitek nepodlozenych opatreni ktere byly protizakonne zavadene.

Úterý, 2. listopadu 2021, 15:44Odpovědět

Pavel Polívka

Přesně tak! dejte nám už pokoj! Vláda zlodějů, kriminálníků a nebojím se říct i VRAHŮ snad již brzy skončí ...

Úterý, 2. listopadu 2021, 12:06Odpovědět

Marta Lišková

Dejte lidem pokoj. Každý zodpovídá sám za sebe.

Úterý, 2. listopadu 2021, 08:22Odpovědět

Zbyněk Hlavatý

Výkřik do tmy, dělají to všichni stejně ale tento o tom mluví a píše. Nic nového. Nedodržuje to polovina podniků a nikdy dodržovat nebude!!!

Pondělí, 1. listopadu 2021, 18:03Odpovědět

Restaurace U Ervina v Hlubočkách odmítá kontrolovat hosty, zda mají očkování nebo test  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.