Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Covid v kraji dál oslabuje. Fakultní nemocnice zatím plánovanou péči obnovovat nebude

Zátěž onemocněním covid-19 v Olomouckém kraji dál oslabuje. Za uplynulý týden testy ukázaly pozitivní výsledek u 4700 lidí, o týden jich bylo o 2300 více. Klesá také počet hospitalizovaných pacientů s novým typem koronaviru, reprodukční číslo R odhadují hygienici na 0,76.

„Epidemiologická zátěž od minulého hodnocení klesla ve všech věkových kategoriích. Nejvyšší počet nově zachycených nákaz je mezi dětmi ve věku 6–15 let. Ve věkové kategorii nad 65 let přibylo za sledované období 528 osob s pozitivním výsledkem testu na covid-19,“ informuje mluvčí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje Markéta Koutná.

Pomalé zklidňování epidemiologické situace se podle hygieniků projevuje i ve školách, přesto řešili případy covidu ve 211 školských zařízeních.

Kraj zajistil pro desítku škol PCR testy. Chce přesnější přehled o nákaze

Přesnější metodou PCR proběhlo pondělní testování na deseti vybraných středních školách v Olomouckém kraji. Hejtmanství chce mít lepší přehled o stavu nákazy. Epidemie v regionu slábne, ze 1750 testovaných studentů vyšel pozitivní výsledek u...

Fakultní nemocnice Olomouc od konce listopadu eviduje pozvolný pokles počtu pacientů s koronavirem, kterých je nyní méně než stovka. Počet hospitalizovaných s nemocí covid-19 by se měl snižovat i v následujících týdnech. Nemocnice na přelomu roku ale dál omezí plánovanou péči, aby dala možnost co nejvíce svým zaměstnancům čerpat volno aspoň v období vánočních svátků. Na sociálních sítích to oznámil ředitel FN Olomouc Roman Havlík.

„Již od konce listopadu sledujeme úbytek počtu hospitalizovaných, který dnes klesl pod sto. Sestupný trend předpokládáme ještě minimálně další tři týdny. Osobně se domnívám, že v nadcházející svátky budeme muset provozovat tři standardní covidové jednotky a minimálně 30 lůžek intenzivní péče pro pacienty s covidem," uvedl Havlík.

Nemocnice podle něj upravila spektrum poskytované péče, ale udržela v době epidemie svůj výkon i přes značný počet zaměstnanců, kteří se nakazili koronavirem a museli zůstat doma. „Celkový počet izolací zaměstnanců pro covid již přesáhl 1400. Někteří jej prodělali dvakrát, jeden zaměstnanec dokonce třikrát. Aktuálně máme 76 nemocných zaměstnanců s covidem," řekl ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Havlík.

Počet pacientů s covidem-19 klesá i v dalších zdravotnických zařízeních v regionu. Počet pacientů na jednotkách intenzivní péče se snížil z 63 na 54. Například nemocnice v Přerově, Prostějově a Šternberku dnes evidují celkem 125 hospitalizovaných pacientů s covidem-19, před týdnem jich bylo o 30 více.

Andělský tanec prozářil večer v olomoucké nemocnici. Pro potěšení zdravotníků i pacientů

Netradiční a emotivní podívanou nabídl podvečerní pohled z okna pacientům a zdravotníkům ve Fakultní nemocnici Olomouc. V areálu nemocnice vystupovala umělecká skupina se světelnými křídly. Na podporu lékařů, sester i nemocných lidí předvedly...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje

Štítky Koronavirus, zdraví, COVID-19, Fakultní nemocnice Olomouc, Olomouc, Olomoucký kraj, pacient, nemocnice, Roman Havlík, Krajská hygienická stanice, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid v kraji dál oslabuje. Fakultní nemocnice zatím plánovanou péči obnovovat nebude  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.