Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Počet nově nakažených koronavirem v kraji oproti minulému týdnu mírně klesl

V Olomouckém kraji přibylo minulý týden 814 potvrzených nákaz koronavirem. Ve srovnání s minulým týdnem je to o 37 případů méně. Denní počty nově nakažených se drží pod hranicí 200 případů.

V Olomouckém kraji bylo ve středu hospitalizováno s covidem-19 60 osob. Před týdnem jich v nemocnicích leželo 64. Hospitalizaci na jednotce intenzivní péče vyžadovali čtyři pacienti. Ve druhé polovině července také začalo očkování druhou posilující dávkou, kterou zatím dostalo 2 504 lidí. Od začátku očkování spotřebovali zdravotníci v kraji 924 195 dávek vakcíny. 

Nemocnice v Hranicích na Přerovsku zakázala minulý týden kvůli rostoucímu počtu nakažených návštěvy na všech lůžkovývh odděleních. Návštěvy omezují i další nemocnice v kraji a zároveň zavádí povinnost nosit uvnitř nemocničních budov respirátory. 

Počet nakažených covidem v kraji stoupá. Nemocnice kvůli tomu přijímají opatření

Počet nakažených covidem-19 v uplynulém týdnu vzrostl o 851 případů. O týden dříve jich bylo o 200 méně, vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Denní počty se však zatím drží pod hranicí 200 případů. Nemocnice kvůli tomu přijímají některá...

"Ke dni 5. 8. 2022 neeviduje KHS žádný hromadný výskyt infekčního onemocnění, rovněž nemá hlášený žádný případ výskytu opičích neštovic v Olomouckém kraji," doplnila v tiskové zprávě mluvčí krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Od začátku pandemie, tedy od března 2020, se v Olomouckém kraji nakazilo novým koronavirem 232 604 lidí. Z nemoci se jich vyléčilo 229 051 a v souvislosti s covidem-19 jich 2 456 zemřelo. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, COVID-19, nákaza, očkování, Olomoucký kraj, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Hranice, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nově nakažených koronavirem v kraji oproti minulému týdnu mírně klesl  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.