Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počet nakažených covidem v kraji stoupá. Nemocnice kvůli tomu přijímají opatření

Počet nakažených covidem-19 v uplynulém týdnu vzrostl o 851 případů. O týden dříve jich bylo o 200 méně, vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Denní počty se však zatím drží pod hranicí 200 případů. Nemocnice kvůli tomu přijímají některá opatření.

Nejvíce případů bylo v pondělí a to 194. Za poslední týden bylo v kraji v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 135 nákaz. Minulý pátek to bylo 105 nákaz. Vyšší rozdíly v mezitýdenním srovnání evidovali hygienici ze začátku týdne.

Kvůli zhoršené epidemické situaci již některá zdravotnická zařízení přistoupila k některým opatřením. „V současné době platí zákaz návštěv v prostějovské nemocnici na interně A, Chirurgii B, neurologickém oddělení a infekčním oddělení. V přerovské nemocnici i ve šternberské nemocnici je pak zákaz návštěv na interním oddělení,“ řekl mluvčí společnosti Agel Adam Knesl. Upozornil však, že návštěvy mohou být na jednotlivých odděleních upraveny s ohledem na aktuální epidemiologickou situaci.

O prázdninách roste počet dětských úrazů. Co dělat při zmijím uštknutí?

Pády z prolézaček i úrazy na trampolínách či ve vodě. Zhruba o třicet procent více dětí ošetří v průběhu prázdnin zdravotníci šternberské nemocnice ve srovnání s dalšími měsíci. V letním období nejen děti zkouší nové aktivity, u kterých ne vždy...

Úplný zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních až do odvolání vyhlásila Nemocnice Hranice a. s. „Zároveň je ve všech uzavřených prostorách nemocnice zavedena nutnost ochrany dýchacích cest, což znamená respirátor nebo roušku,“ uvedlo město na webových stránkách.

Ochranu dýchacích cest vyžaduje po pacientech i šumperská a olomoucká nemocnice. „Zároveň jsme se rozhodli, i na doporučení hlavní hygieničky ČR, regulovat návštěvy,“ vysvětlila mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke. Návštěvy jsou omezené na dobu od 14 do 16 hodin. Pacienta mohou navštívit maximálně dvě osoby, které musí mít nasazený respirátor.

V Olomouci začne povinnost nošení respirátorů minimálně třídy FFP2 platit prvního srpna. Bude platit pro všechny návštěvy na lůžkových odděleních. Nutnost používání respirátorů v ambulancích se může lišit podle jednotlivých pracovišť. „Zároveň prosíme veřejnost, aby minimalizovala počet návštěvníků u svého nemocného blízkého,“ doplnil mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher na internetových stránkách.

Registr dárců kostní dřeně hledá nové dobrovolníky. Chvíle nepohodlí může zachránit život

Pomoct nejen nemocnému Šimonkovi mohou dobrovolníci ochotní darovat kostní dřeň pro léčbu závažných onemocnění. Šumperská transfuzní služba plánuje náborový den, při kterém chce upozornit na význam darování kostní dřeně i rozptýlit obavy z...

Počet hospitalizovaných s covidem je nyní v jednotkách případů. V prostějovské nemocnici je na infekčním oddělení jedenáct pacientů a ani jeden z nich nevyžaduje intenzivní péči na JIP. „Dalších osm pacientů se pak léčí v Nemocnici AGEL Přerov a tři pacienty eviduje také Nemocnice AGEL Šternberk,“ uvedl Knesl v tiskové zprávě. „Dva pacienti jsou pak hospitalizováni také v Nemocnici AGEL Jeseník,“ doplnil.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky covid, Agel, respirátory, Olomoucký kraj, nemocnice, COVID-19, návštěva, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Nemocnice Hranice, Fakultní nemocnice Olomouc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených covidem v kraji stoupá. Nemocnice kvůli tomu přijímají opatření  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.