Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Žena poslala heslo ke svému účtu kamarádce na Facebooku, naletěla hackerovi

Příliš důvěřivá žena poslala své kamarádce veškeré přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, netušila však, že na druhém konci sedí za počítačem hacker.

V úterý odpoledne osobně nahlásila na služebně policie pětadvacetiletá žena krádež finančních prostředků ze svého bankovního účtu. Uvedla také,že heslo napsala na facebookovém chatu své kamarádce. Policisté poté zjistili, že žena sice poslala heslo do chatu své kamarádce, její Facebook byl ale obsluhován zatím neznámým pachatelem.

Pod smýšlenou legendou vylákal z ženy přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, z kterého si následně vybral finanční hotovost ve výši 3 tisíce korun. Policisté v tomto případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Po pachateli pátrají. V případě jeho dopadení a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let.

Autoři

Štítky Facebook, hacker

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena poslala heslo ke svému účtu kamarádce na Facebooku, naletěla hackerovi  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.