Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Policie dopadla muže, který je podezřelý z krádeží nafty. Měl způsobit škodu za půl milionu

Policisté dopadli třiačtyřicetiletého muže podezřelého z krádeží nafty ze stavebních strojů pracujících na stavbě dálnice D1 na Přerovsku. Palivo podle kriminalistů odčerpával také z nákladních a pracovních strojů na skládce dřeva v Lipníku nad Bečvou či na skládce štěrku v Potštátu. Na svědomí má podle policistů i sérii krádeží do zahradních chat. Podle kriminalistů šlo asi o 30 případů, škodu vyčíslili na půl milionu, sdělila dnes mluvčí policie Miluše Zajícová.

Muž se krádeží na Lipensku a v jeho okolí dopouštěl podle policie od září do konce letošního dubna. „Od výše uvedené doby se začal zvyšovat počet vloupání do stavebních strojů na stavbě dálnice D1 v katastru obce Trnávka a také se objevily případy odčerpání nafty z nákladních a pracovních strojů na skládce dřeva v Lipníku nad Bečvou. Zvýšil se také počet vloupání do zahradních chatek a kůlen v koloniích zvaných Ořechy, Vaverák, Veselský potok a v ulici Bohuslávská v Lipníku nad Bečvou," uvedla mluvčí.

Z pracovních strojů údajně kradl hlavně naftu, kterou prodával zájemcům o levné palivo. Některé nádrže jen poškodil, vloupával se také do kabin a kradl autorádia, akumulátory či notebooky. „Největší škoda, kterou způsobil, vznikla na skládce štěrku a zeminy v obci Potštát. Tady vnikl do kabiny kolového nakladače a odcizil z něho couvací kameru, systém na vážení, elektronickou maznici, kufr s nářadím včetně svazku klíčů, autorádio a radiostanici. Poškozené společnosti tím vznikla škoda necelých 195 tisíc korun," popsala mluvčí.

Z chat a kůlen mizelo podle policie jeho přičiněním hlavně nářadí, ale i křovinořezy, sekačky, motorové pily či elektrocentrály, televize nebo jízdní kola. Škodu na ukradených věcech vyčíslili policisté na 430 tisíc korun, další škodu 71 tisíc způsobil na poškozených zařízení a oplocení. Muž byl obviněn z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. K činům se doznal, peníze za prodej věcí utrácel za drogy.

Některé ukradené pracovní a zahradnické náčiní se podle mluvčí povedlo při domovních prohlídkách zajistit, nepodařilo se ale najít jejich majitele. „Je tedy pravděpodobné, že se jedná o věci, které pocházejí z dalších možných krádeží, které nebyly poškozenými na policii oznámeny," dodala Zajícová. Policie tak vyzývá případné poškozené, aby se dostavili na obvodní oddělení v Lipníku nad Bečvou.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, silnice, stavby, D1, Přerovsko, krádež, policie, motorová nafta, Lipník nad Bečvou, Potštát, Dálnice D1, okres Přerov, Trnávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla muže, který je podezřelý z krádeží nafty. Měl způsobit škodu za půl milionu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.