Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dvě krádeže v Olomouci zaměstnaly policisty. Pachateli jsou rekordman i hledaná osoba

Policisté v Olomouci v předchozích dnech řešili hned dvě krádeže v olomouckých supermarketech. V jednom případě šlo o rekordmana v krádežích, v tom druhém o osobu hledanou policií.

V pátek 1. listopadu byla kolem půl deváté ráno vyslána hlídka do supermarketu na ulici 8. května, kde došlo k incidentu. V doprovodu člena ostrahy na strážníky čekal pachatel, který má na svém kontě již řadu přestupků, většinou krádeží. 

Protože se v tomto případě jednalo o jubilejní třicátý přestupek, odpovídala tomu i výše pokuty, kterou strážníci sedmatřicetiletému muži uložili,“ sdělil policejní mluvčí Petr Čunderle.

V druhém případě si měl pachatel v supermarketu na ulici Janského strčit do zadních kapes kalhot konzervu s tuňákem a projít takto přes pokladnu bez zaplacení. Po muži byl následně na místě požadován doklad totožnosti, který u sebe neměl. Údaje o sobě sdělil pouze ústně a jelikož nebudil příliš velkou důvěru, byl předveden na nejbližší policejní služebnu.

Zde kolegové ze státní policie zjistili, že jediné, co u zloděje sedí, je jeho příjmení a město, ve kterém má trvalý pobyt. Jméno, datum narození a ulice bydliště se lišila. Muž zřejmě moc dobře věděl, proč si vymýšlí. Je totiž osobou hledanou Policií ČR,“ vysvětlil Čunderle.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, krimi, Olomouc, supermarket, policie, Policie České republiky

Dvě krádeže v Olomouci zaměstnaly policisty. Pachateli jsou rekordman i hledaná osoba  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.