Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Olomoučtí policisté vyšetřují tři případy vloupání do aut. Kradlo se na Lazcích i na Jeremenkově ulici

Během včerejšího dne přijali olomoučtí policisté několik oznámení o vloupáních do aut. K vloupáním došlo ve Chválkovicích, na Jeremenkově ulici a také na Lazcích.

V prvním případě se jednalo o vozidlo Ford Tranzit, které bylo zaparkované na parkovišti ve Chválkovicích. Zloděj se do něj dostal mezi 8. a 11. listopadem 2019 přes již dříve rozbité okénko, které bylo překryto fólií. Z nákladového prostoru zmizelo stavební nářadí za předběžně 54 500 korun. Podle policie šlo o nastřelovač, řezačku, elektrické míchadlo a halogenové světlo. „Škoda poškozením nevznikla. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který pachateli, vzhledem k výši způsobené škody, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," řekla k prvnímu případu mluvčí policie Irena Urbánková.

Někdy mezi 10. a 11. listopadem se někdo vloupal do tří vozidel, která byla zaparkovaná na ulicích Jeremenkova a Na Bystřičce v Olomouci. Na všech autech pachatel rozbil okna. Šlo o vozy značek Volvo, Seat Leon a Volkswagen Passat. „Z vozidla Volvo zmizel harddisk a peníze, vozidlo Volkswagen Passat prohledal, ale nic nevzal. Z vozidla Seat Leon zmizel dámský kabát, svazek klíčů a auto adaptér. Celková škoda je odhadována na předběžně 25 300 korun," pověděla mluvčí. V dané věci policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a pachateli hrozí až dva roky za mřížemi.

Do Škody Citigo, která byla zaparkována na parkovišti na Lazcích, se neznámý pachatel vloupal včera nad ránem. Rozbil okno a z auta ukradl navigaci, která byla umístěna na čelním skle vozidla. „Celková škoda je odhadována na předběžně 2 300 korun. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky," doplnila k poslednímu případu Irena Urbánková.

Foto Jan Luxík

Štítky vloupání, auto, okno, Olomouc, Chválkovice, policie, krádež, Ford Motor Company, Volvo Cars, SEAT León, Volkswagen Passat, Bystřička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučtí policisté vyšetřují tři případy vloupání do aut. Kradlo se na Lazcích i na Jeremenkově ulici  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.