Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Dva mladíci v Uničově fyzicky i slovně napadli postarší pár, ukradli jim nabíječku, jídlo a alkohol

Olomoučtí kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 18, 23 a 26 let z Olomoucka, u dvou z nich jakožto obviněných ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a nejstaršího, který je obviněn ze spáchání přečinu nepřekažení trestného činu.

Tohoto protiprávního jednání se měli obvinění dopustit v pátek 15. listopadu, v odpoledních hodinách, v Uničově. Dva z obviněných ve věku třiadvaceti a osmnácti let, měli nejprve vulgárními výrazy napadnout dva šestapadesátileté muže a třiapadesátiletou ženu. Mladíci po nich požadovali peníze a následně je měli napadnout i fyzicky. Nakonec jim měli z batohů odcizit nabíječku, jídlo a alkohol. Třetí z obviněných se měl zapojit pouze do nadávek. Dva z napadených skončili v péči zdravotnické záchranné služby.

„Na základě získaných informací a poznatků, operativního šetření a především místní a osobní znalosti policisté všechny tři muže, důvodně podezřelé z uvedeného protiprávního jednání, ještě téhož dne večer zadrželi a umístili do policejních cel. Se dvěma z nich se napadení znali. Při prověřování celé události kriminalisté zjistili, že jeden z podezřelých, třiadvacetiletý muž, byl v nedávné minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán,“ informuje olomoucká mluvčí státní policie Irena Urbánková.

Na základě důkladného prověření všech skutečností a podkladů zahájili kriminalisté následujícího dne trestní stíhání všech tří mužů. Dvěma mladším obviněným v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Třetímu z obviněných hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Trestní stíhání u dvou mladších mužů probíhá ve vazbě, v případě nejstaršího na svobodě. 

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto drbna.cz

Štítky krimi, přepadení, zločin, mladíci, násilí, vazba, Olomoucký kraj, Uničov, trestní stíhání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva mladíci v Uničově fyzicky i slovně napadli postarší pár, ukradli jim nabíječku, jídlo a alkohol  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.