Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Muži z otevřeného kufru auta ukradli přes třicet tisíc v hotovosti

Ve středu 11. prosince dopoledne neznámý pachatel ukradl z otevřeného auta jednasedmdesátiletého muže přes 33 tisíc korun v hotovosti. Pachateli hrozí až dva roky za mřížemi.

Ve středu v dopoledních hodinách někdo ukradl příruční tašku muži, který parkoval před jedním z prostějovských supermarketů. „Poškozený stál v dosahu otevřeného zavazadlového prostoru svého vozidla, ale pachateli  se přesto podařilo zmocnit jeho příruční tašky, uložené v zavazadlovém prostoru. S taškou poškozený přišel i o osobní doklady, dioptrické brýle, platební kartu a finanční hotovost 33 700 korun,“ říká policejní mluvčí František Kořínek. Okradený muž způsobenou škodu vyčíslil na 37 tisíc korun. 

Podobný případ se stal o den později kolem jedné hodiny odpoledne na parkovišti v prostějovské Okružní ulici. Neznámý pachatel ukradl kabelku s hotovostí šestasedmdesátileté ženě, která si ji nechala zavěšenou na košíku při vykládání nákupu do auta. „S kabelkou žena přišla mimo jiné o osobní doklady, platební karty, mobilní telefon a finanční hotovost 2 600 korun. Celková výše způsobené škody byla vyčíslena na 7 800 korun,“ říká policejní mluvčí. 

Oba případy policie vyšetřuje pro podezření z krádeže a neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku. Zlodějům hrozí až dva roky ve vězení. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krádež, supermarket, hotovost, Prostějov, hotové peníze, František Kořínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži z otevřeného kufru auta ukradli přes třicet tisíc v hotovosti  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.