Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Opilý muž naboural do plotu a usnul s nohou na pedále. Policii přivolal soused

V noci z neděle na pondělí vyjížděla olomoucká policie k osobnímu autu nabouranému v plotě u rodinnému domu. Policii o něm informoval muž, kterého vzbudil následný hluk.

Čtyřiatřicetiletý muž najel mimo vjezd k rodinnému domu a narazil do plotu. „Po nárazu řidič ve vozidle usnul, přičemž neustále přidával plyn,” řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. Hluk probudil svědka, který věc oznámil na policii.

Přivolaní policisté našli za volantem spícího muže, kterému ihned udělali dechovou zkoušku na alkohol. „Naměřili jsme mu 2,8 promile alkoholu a provedli jsme také orientační test na omamné a psychotropní látky, který byl negativní," uvedla mluvčí a dodala, že u řidiče se našel sáček s bílou hmotou, který policisté zajistili a odeslali na analýzu. 

Řidičský průkaz muž nepředložil. „Na místo jsme nakonec zavolali zdravotnickou záchrannou službu, která si muže převzala do péče,” doplnila mluvčí.

Celková hmotná škoda je předběžně odhadnutá na pětapadesát tisíc korun. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou v šetření. Podle Urbánkové je muž nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, policie, Olomouc, alkohol, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž naboural do plotu a usnul s nohou na pedále. Policii přivolal soused  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.