Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Řidič překročil povolenou rychlost a nadýchal přes 1,5 promile alkoholu v dechu

V pondělí 3. února po desáté hodině dohlíželi policisté dopravního inspektorátu v Brněnské ulici v Prostějově na dodržování rychlostního limitu jízdy. V úseku s nejvyšší povolenou rychlostí 50 kilometrů za hodinu změřili osobnímu automobilu kia její překročení o 20 kilometrů v hodině.

Vozidlo začali pronásledovat a zastavili ho na výjezdu z Prostějova směrem na místní část Žešov. Po předložení všech potřebných dokladů se řidič podrobil také dechové zkoušce. Tou u něj policisté změřili hodnotu 1,52 promile alkoholu v dechu. Se změřenou hodnotou muž souhlasil, ale tvrdil, že vypil pouze tři jedenáctistupňová piva během předchozího podvečera. Vzhledem ke zřejmému nepoměru mezi změřenou hodnotou a přiznaným alkoholem policisté muže vyzvali k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. To však muž odmítl.

Další jízdu policisté muži zakázali a na místě zadrželi jeho řidičský průkaz. Pro své jednání je muž nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přestupku podle zákona o silničním provozu.

Za řízení pod vlivem alkoholu mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz činnosti. Překročení rychlostního limitu bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu a hrozí za něho pokuta od 1500 do 2500 korun,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky krimi, alkohol, řidič, Prostějov, policie, Žešov, František Kořínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič překročil povolenou rychlost a nadýchal přes 1,5 promile alkoholu v dechu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.