Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Kriminalisté olomouckého „TOXI“ týmu mají další zásah na drogové scéně. Objevili varnu pervitinu

V průběhu tohoto týdne realizovali kriminalisté „TOXI“ týmu územního odboru Olomouc, na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti, další případ na úseku drogové problematiky. V této souvislosti byl zadržen čtyřiatřicetiletý muž z Olomoucka, který byl následně obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, byl čtyřiatřicetiletý muž z Olomoucka zadržen v pondělí 13. července v Uničově.

„Téhož dne provedli kriminalisté také domovní prohlídku v místě jeho současného bydliště. Při ní zajistili stopy úzce související s nelegální výrobou metamfetaminu, včetně kompletní varny. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Následně bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání 34letého muže, jakožto obviněného ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Muž si léčiva na výrobu drog pořizoval v cizině i v ČR

Jak kriminalisté zjistili, obviněný měl v několika případech neoprávněné přivézt z ciziny léčiva, sloužící k nelegální výrobě drog. Tyto léky si měl obstarávat i na území České republiky. „Z léků měl, za použití chemikálií, vyrobit blíže nezjištěné množství psychotropní látky metamfetaminu, tzv. pervitinu, který měl dále distribuovat, a to buď zdarma, za úplatu či protislužbu dalším odběratelům na Uničovsku a Olomoucku. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. I on sám je uživatelem drogy,“ dodává Urbánková.

Obviněnému, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky drogy, krimi, policie, toxi, pervitin, varna, Olomouc, Uničov, Olomoucký kraj, Česko, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté olomouckého „TOXI“ týmu mají další zásah na drogové scéně. Objevili varnu pervitinu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.